Customer service
Categories
Present for > Bracelets Chains anklets beads (silver) Rings Earrings accessories Collections ★ Sale ★ Tips en advies Customer service BlogAbout us
Cart
 • You have no items in your shopping cart...
  • Gratis & Snelle Verzending
  • Klantcijfer 9,3
  Livechat
  11/08/2020

  Wat je moet weten over (rosé) goud vergulde sieraden

  Je hebt er vast al eens van gehoord; vergulde of plated (rosé) gouden sieraden. Wanneer je groot fan bent van gouden sieraden, maar niet van de prijs hiervan, lenen deze vergulde sieraden zich als goed alternatief. De vergulde sieraden met luxe uitstraling zijn namelijk een stuk betaalbaarder. Het is dan ook niet gek dat deze vergulde sieraden een opmars maken.

  Maar wat is dat nu eigenlijk precies, een verguld sieraad? We leggen het je uit.

  Het woord verguld geeft aan dat het sieraad niet volledig (rosé) goud is. Het betekent dat er een laagje echt goud of rosé goud over het basismateriaal is gegoten. Wanneer je onder dit laagje zou kunnen kijken, vind je hier bijvoorbeeld het materiaal messing, roestvrijstaal (rvs) of .925 sterling zilver. Bij Kaya Sieraden werken we veelal met .925 sterling zilveren sieraden met een vergulde 18 karaat gouden of rosé gouden laag.  

  Klinkt goed dus, die vergulde of gold plated sieraden. De uitstraling is, net als echt goud, prachtig en ook je portemonnee wordt er blij van. Wanneer je zo’n prachtige ketting, armband of ring dan daadwerkelijk hebt aangeschaft, houd je deze natuurlijk graag zo lang mogelijk mooi. We leggen je uit waardoor het sieraad na verloop van tijd zijn schoonheid kan verliezen..

  Helaas is het zo dat vergulde sieraden op den duur hun glanzende kleur kunnen verliezen. Of en hoe snel dit gebeurt, is afhankelijk van een aantal invloeden en per persoon verschillend. Grotendeels heeft de verkleuring van het sieraad te maken met de PH-waarde (zuurgraad) van de huid. Het dragen van de sieraden onder de douche en het gebruik van bepaalde crèmes, parfums of medicijnen kan de verkleuring versnellen.

  Om zo lang mogelijk plezier te hebben van het (rosé) goud vergulde sieraad, moet je het goed verzorgen. Zo is het belangrijk dat je het sieraad niet draagt tijdens het zwemmen of onder de douche. Zorg ook dat je na het opspuiten van parfum of het smeren met crème even wacht tot je het sieraad om doet. Bewaar de sieraden liever niet in een vochtige bakamer. Houd ze netjes in het door ons bijgeleverde doosje in een niet vochtige ruimte.

  Verzorg het vergulde sieraad goed en je zult er lang plezier van hebben!

  Comments
  Be the first to comment...
  Leave a comment
  Customer service
  Categories
  Present for > Bracelets Chains anklets beads (silver) Rings Earrings accessories Collections ★ Sale ★ Tips en advies Customer service BlogAbout us
  Cart
 • You have no items in your shopping cart...