Filters
Materiaal
Categorie
Personalisatie
Voor wie
Prijs
Filters
Pagina 1 van 1

medaillon sieradenMedaillon van KAYA Sieraden

Misschien ken je het wel van je oma: een medaillon hanger met daarin een foto van opa. Wat zijn ze na al die jaren nog verliefd! Bij KAYA geloven we erin dat jij met een subtiel medaillon een groots verhaal kunt vertellen. Of je het nu voor jezelf houdt of met iedereen wil delen: jij draagt je meest dierbare herinneringen altijd met je mee. Onze collectie bestaat uit medaillons in verschillende vormen en maten: van subtiele rondjes tot een hart met vintage afwerking. Wat jouw verhaal ook is, bij KAYA vind je een geschikt medaillon. 

Medaillon met foto laten maken

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een mooie herinnering aan die ene persoon of dat bijzondere moment leg je daarom vast in een medaillon. Van buitenaf lijkt dit een heel subtiel sieraad, maar aan de binnenzijde vindt men een waardevol verhaal. Een vrolijke foto van je kids, een mooi portret van de hond of draag net als oma je geliefde met je mee. Het medaillon is ook een heel mooie manier om overleden dierbaren te herdenken. Bewaar hun levensverhaal veilig in het gesloten medaillon, totdat jij er klaar voor bent deze te openen. 

Geef een gepersonaliseerde foto medaillon cadeau

Een medaillon ketting of armband is ook een prachtig cadeau aan een ander. Ben je trots op je beste vriendin die pas moeder is geworden? We zien de kraamtranen al vloeien wanneer je haar een medaillon met foto van jullie twee cadeau doet. Is je dochter afgestudeerd en gaat ze de wereld verkennen? Ze vergeet haar ouders niet dankzij het medaillon met daarin een familieportret. Wanneer je een medaillon cadeau doet, geef je meer dan alleen een uniek sieraad. Je geeft een warme herinnering, een lief aandenken en een stralende glimlach cadeau.

Welke medaillon foto is geschikt

Klein maar fijn: de meeste medaillons zijn niet zo groot van formaat. Dit betekent dat ook de foto die jij in het medaillon wil laten plaatsen niet groot zal uitvallen. Houd hier dus rekening mee tijdens het kiezen van je favoriete foto. Wat ook erg belangrijk is: de foto moet van goede kwaliteit zijn. Een onscherpe foto zal niet mooi worden wanneer deze in het medaillon wordt geplaatst. Voor een medaillon kun je het beste kiezen voor een portretfoto. Eentje dus waar gezichten duidelijk op staan. Kies je voor een foto waar je van top tot teen op staat, is de kans groot dat er teveel details verloren gaan. Geen probleem natuurlijk als jij hier wel voor kiest: dan houd je de dierbare herinnering die je bij deze foto hebt nog meer voor jezelf.  

Een medaillon laten maken, hoe werkt dat?

In onze collectie hebben we verschillende medaillons. Eerst kies je de kleur, ga je voor een zilveren medaillon of een gouden medaillon? Het gouden medaillon is in de kern zilver, met daaroverheen een echte goudlaag. Vervolgens kies je de vorm; we hebben ronde medaillons, ovale en hartjes medaillons, sommigen ook afgewerkt met een vintage look. Veel medaillons kunnen je nog extra personaliseren door er een gravure op te laten zetten. Vaak wordt er een naam, initialen of datum in gegraveerd, voor welke gravure ga jij? En tot slot kies je of je een ketting bij de medaillon wil, een armband of toch liever niets omdat je zelf al een mooi sieraad hebt waar het medaillon aan gedragen kan worden. 

En daarom koop je een medaillon bij KAYA

Een medaillon koop je bij KAYA Sieraden omdat wij gespecialiseerd zijn in gepersonaliseerde sieraden. Wij graveren alles bij ons op kantoor in Leiden, precies zoals jij dat wilt. Vaak dezelfde dag nog, zodat jij de volgende dag al je gepersonaliseerde medaillon kunt dragen. Ieder product wordt verpakt in een luxe geschenkverpakking. Dus ga je het cadeau geven? Het wordt kant-en-klaar in een luxe sieradendoosje of zijden buideltje bij je geleverd. Mét kaartje waar je je persoonlijke berichtje op kunt schrijven. 

Hoe maak je een Foto in een Medaillon?

Medaillons zijn heel erg persoonlijke sieraden, maar toch subtiel. Hou het medaillon gesloten, en niemand ziet het, maar eenmaal open kun je er zelf nog eens leuk in ‘spieken’. Mama’s die na een zwangerschapsverlof weer op hun werk komen, willen toch graag de kleine bij zich dragen. Vind je een fotolijstje op je bureau net even iets té zwijmelig (of kun je je gewoon niet concentreren als dat lekkere koppie je steeds aankijkt)? Snappen we! Een medaillon is de uitkomst. Wij verkopen heel veel verschillende medaillons, maar we krijgen achteraf vaak de vraag: “Hoe krijg ik een foto in dat kleine ding?”. Medaillons zijn namelijk vaak heel klein, om het een subtiele hanger te houden, en natuurlijk ook om het sieraad betaalbaar te houden, want Zilver is de laatste tijd ook niet echt goedkoop. Hieronder de instructies om een medaillon te voorzien van een foto die klein genoeg is om erin te passen. 
Wil je niet priegelen? Voeg dan de foto in medaillon service toe aan je bestelling, hier kan je een foto uploaden en wij maken 'm op maat voor je en plakken 'm er in!

Stap 1
Meet de binnenkant van het medaillon goed op. Bij een ovaal of rond medaillon meet je op de breedste punten (zowel in hoogte als in breedte). Zo meet je eigenlijk een rechthoek, waarbinnen de cirkel of ovaal precies past.

Stap 2
Zorg dat je de foto digitaal hebt, die in het medaillon moet. In Photoshop of een ander fotobewerk programma, ga je de foto op maat maken. Eerst “crop” je de foto, zodat je de uitsnede hebt die je wilt. Een foto bevat meestal een hoop achtergrond die je er niet op wilt, of je wilt alleen het gezicht uit de foto. Houdt er rekening mee, dat er nog wat hoekjes afvallen van deze rechthoek om hem in een ovaal of cirkel te krijgen.

Stap 3
Nadat je de foto hebt uitgesneden, zorg je dat de afmetingen kloppen met het medaillon. In de meeste programma’s heet dit “resize”. Zet de afmetingen eerst op millimeters, en vul daarna de afmetingen van het medaillon in. Zorg dat het knopje “Constrain Proportions” aan staat! Anders vervorm je de foto tot iets geks. Doe nog meer bewerkingen als je wilt, zoals de foto in zwart wit maken, rode ogen wegpoetsen, of andere kleine bewerkingen.

Stap 4
Print de bewerkte foto uit op goed fotopapier. Kun je dit niet zelf, laat het dan doen bij een winkel waar ze dat voor je doen. Veel fotografen hebben een fotoprinter staan waarmee je met een USB stick of CD’tje je eigen foto’s kunt laten printen.

Stap 5
Knip de foto uit, en knip voorzichtig rond het medaillon de vorm eruit. Zorg dat je de eerste keer ruim knipt, zodat het nog wat te groot is. Zo kun je makkelijk bijschaven als de vorm even anders uitvalt dan je dacht. Knip dan steeds heel kleine beetjes van de randjes af, om het precies passend te maken.

Stap 6
Plak de foto in het medaillon, of klem de foto achter de randjes van het medaillon.

En klaar is je persoonlijke cadeau! Het is namelijk wel zo leuk, om dit alvast te doen voordat je het cadeau geeft, zodat je mama niet zelf met computer, schaar, lijm en denkrimpels te belasten. Die heeft het al druk genoeg.

Tip 1: Het is gewoon lastig het meteen goed te doen. Als je niet zelf print, maar het bij een winkel laat doen, zorg dan dat je drie verschillende groottes van het fotootje hebt. Mocht wat je gemeten hebt niet goed zijn (te groot of te klein), dan heb je nog een wat andere maat om het mee te proberen.

Tip 2: Hartmedaillons zijn superlastig. Zorg dat je genoeg fotootjes hebt om mee te oefenen, en verknip nooit meteen een onvervangbaar originele foto.