Mijn KAYA Sieraad onderhouden

Bij de sieraden van KAYA maken wij gebruik van de mooiste materialen, echt zilver met eventueel een verguld laagje. Alle zilveren of gouden dames sieraden zijn voorzien van een E-coating voor een warme kleur, langdurige bescherming en het zoveel mogelijk voorkomen van verkleuring. Helaas kan het gebeuren dat het sieraad toch verkleurd of doffer wordt. Wij hebben daarom een aantal tips over hoe je het beste met je favoriete sieraden kunt omgaan!

Help, mijn zilveren sieraad wordt zwart!

De verkleuring van zilveren sieraden heet oxideren. Dat is een natuurlijk proces dat bij zilver voorkomt. Hierdoor kan het bruin of zwart kleuren. Bij sommige mensen verkleuren zilveren sieraden snel, bij anderen nooit. Dit ligt voornamelijk aan de pH-waarde van je huid en wat je gebruikt voor parfum, bodylotion, deo, etc. Verkleuring van zilveren sieraden is iets wat bij echt zilver hoort. Afhankelijk van hoe vies de sieraden zijn, zijn er genoeg mogelijkheden om zilveren sieraden schoon te maken. Bij elke bestelling bij KAYA krijg je een gratis zilverpoetsdoekje. Dit is een gemakkelijke manier om het sieraad mooi te houden. Maar er zijn ook andere opties: 

  • Met Zilverpoets. Dit kan je kopen bij de drogist. Met een zachte doek kan je het sieraad met de poets schoonmaken. En het sieraad is weer zo goed als nieuw.

  • Met zout en water. Maak een mengsel van warm water en zout. Wikkel je sieraad in een dun laagje zilverfolie. Leg het zo een nachtje in het mengsel. Haal het sieraad weer uit de folie, wrijf erop met een zachte doek en voilà!

  • Met tandpasta. Doe een klein beetje tandpasta op een tandenborstel en wrijf dit voorzichtig over het sieraad. Na het afspoelen en drogen zal je sieraad weer glimmen als nooit tevoren. 

Verkleuring van vergulde sieraden

Bij KAYA maken wij 18 karaat goud vergulde sieraden. Verguld betekent dat het sieraad niet helemaal (rosé)goud is. De basis van het sieraad is namelijk .925 Sterling Zilver en hier overheen wordt een laagje goud aangebracht. De uitstraling is net als echt goud maar wel een stuk betaalbaarder! Enige nadeel: het laagje goud kan helaas na een tijdje beginnen te slijten. Bij sommige klanten gebeurt dit nooit en bij anderen al na een paar weken. Dit is wederom erg afhankelijk van de pH-waarde van de huid. Daarnaast is het belangrijk om het sieraad goed te verzorgen. Het dragen van de sieraden onder de douche en het gebruik van bepaalde cosmetica producten kan de verkleuring namelijk versnellen. 

Kwetsbare natuurproducten zoals zoetwaterparels

Parels zijn een natuurproduct. Het oppervlak van een parel is niet zo hard als van een edelsteen. Stoffen zoals zweet, haarlak, deodorants, cosmetica etc. kunnen het oppervlak van de parel beschadigen. Ook water kan een parelsieraad beschadigen. Doe het parelsieraad daarom af bij het douchen. 

De sieraden van KAYA worden met de hand gegraveerd

Veel sieraden bedrijven laten hun sieraden met honderden tegelijk geproduceerd worden in een fabriek. Deze krijgen dan vaak een laagje rhodium, een dun beschermlaagje over het sieraad heen. Dit slijt na verloop van tijd ook, maar tot die tijd beschermt het het sieraad tegen krassen en zwart worden. 

Bij KAYA Sieraden graveren we de meeste sieraden met de hand waardoor de sieraden dit Rhodium laagje niet bevat. Op den duur zal je dus wat gebruikssporen gaan zien op de sieraden. Wij vinden dat onze sieraden tot leven komen door het dragen!

Armband met gravure

4 tips om verkleuring van sieraden te voorkomen

Het is natuurlijk zonde om een sieraad niet meer te dragen door dofheid of verkleuring. Daarom is het belangrijk om goed met het sieraad om te gaan. Hiervoor hebben wij wat tips!

  • Probeer je sieraden als laatste in de ochtend om te doen. Dus pas nadat je hebt gedoucht en deo, parfum, body lotion, etc. hebt aangebracht. Deze middelen kunnen sieraden doen verkleuren. Om diezelfde redenen zijn je sieraden het eerste dat je ’s avonds weer af doet. 

  • We raden je aan om de sieraden niet te dragen tijdens het baden, in bed of tijdens het sporten. Laat je sieraden dus niet 's nachts om en bewaar ze goed in een afgesloten doosje. Zilver krijgt namelijk na een bepaalde tijd een bruine/zwarte kleur vanwege blootstelling aan licht en lucht. Je kunt de sieraden makkelijk bewaren in ons luxe KAYA Sieraden doosje die je bij het sieraad krijgt. 

  • De zuurtegraad van je huid heeft ook invloed op hoe lang het sieraad meegaat. Weet jij van jezelf dat de zuurtegraad van jouw huid erg hoog is? Probeer de sieraden dan niet 24/7 te dragen, zo gaan ze langer mee!

  • Mocht het nou toch zijn verkleurd? Met het bijgeleverde zilverpoetsdoekje, of met de tips eerder in deze blog benoemd, maak je de sieraden weer glinsterend en zo goed als nieuw. 

KAYA geeft een garantie van 3 maanden op verkleuren. Maar als jij je de sieraden met liefde behandelt, met bijvoorbeeld het bijgeleverde zilverpoetsdoekje en het KAYA Sieraden doosje, zal dat zeker niet nodig zijn.

Ketting met initiaal