Babysieraden en veiligheid

De een vindt het super leuk en de ander vindt het helemaal niks: baby sieraden zijn vrij omstreden sieraden. Ze staan super schattig en vormen een mooie herinnering aan de babytijd, maar zijn babysieraden wel veilig? Bij KAYA Sieraden staat de veiligheid van jouw kindje voorop, we nemen daarom een aantal voorzorgsmaatregelen als het gaat om babysieraden. In dit artikel vertellen we je hier meer over. Ook lees je wat jij zelf kunt doen om de veiligheid van je baby te waarborgen. Zo kun je toch dat schattige baby armbandje shoppen en hoef je je geen zorgen te maken.  

KAYA en veilige baby sieraden

Bij KAYA Sieraden nemen we verschillende voorzorgsmaatregelen om de sieraden baby-proof te maken. Zo gebruiken wij, om te voorkomen dat de babyhuid wordt beschadigd, alleen de beste en sterkste materialen. Onze baby sieraden worden gemaakt van .925 sterling zilver, roestvrij staal en echte zoetwater parels. Roestvrij staal is een anti-allergeen materiaal, extra geschikt dus voor de gevoelige kinderhuid. Verder kun je je KAYA sieraad natuurlijk helemaal zelf samenstellen door losse parels of bedeltjes te kiezen. In verband met het stikgevaar dat bij deze losse bedels komt kijken, solderen we alle bedels stevig vast. Het blijft natuurlijk altijd goed om de bedels goed te checken voordat je het sieraad om doet. Daarover vertellen we je hieronder meer.              

Wat kun je zelf doen?

Allereerst willen we je meegeven dat het babysieraad vooral bedoeld is als tastbare herinnering aan vroeger. Het is een mooi aandenken aan hoe klein ze als baby zijn geweest. Doe het sieraad daarom niet te vaak om, maar alleen met bijzondere momenten. Bijvoorbeeld op de eerste verjaardag, wanneer ze gedoopt worden of tijdens een fotoshoot. Dat brengt ons meteen bij het volgende belangrijke punt: zorg dat de sieraden alleen onder toezicht worden gedragen. Baby’s zijn sterk én stoppen graag van alles in hun mond, probeer dit te voorkomen. Door de sieraden alleen te dragen met deze bijzondere momenten, ga je direct slijtage van het product tegen. Zo blijft deze prachtige herinnering nog jarenlang mooi.

Verder is het belangrijk dat je het sieraad in de juiste maat besteld. Op onze website vind je per leeftijd de gemiddelde maand terug, maar het is altijd goed om dit zelf nog even na te meten. 

Een te grote armband heeft namelijk als risico dat je kindje ergens achter blijft haken of dat de armband kwijtraakt. Een te kleine armband zal gaan knellen, ook dat wil je voorkomen. Meet het polsje dus even met een meetlint op en tel hier 1 cm bij op. Aan onze babysieraden zit standaard een verlengkettinkje van 3 cm, waardoor het armbandje met je baby meegroeit.

Ook zeer belangrijk: we raden je aan om de sieraden voor het dragen altijd goed te controleren. Zitten de ringetjes en bedels allemaal nog goed vast? Kun je zachtjes aan het sieraad trekken zonder dat deze stuk gaat? Steeds wanneer je het sieraad bij je baby om doet, wil je dit even checken.

baby armbandje

Zijn baby sieraden veilig?

Houd je je aan bovengenoemde tips, dan kunnen babysieraden op een veilige manier worden gedragen. Bij KAYA geloven we dat je het sieraad niet te vaak om moet doen. Je ontvangt het sieraad daarom altijd in een luxe sieraden buideltje of -doosje. Zo heb je direct een fijne plek om het baby sieraad in op te bergen. Een mooie herinnering voor later!