Hoe werkt de sluiting van de heren armband?

Cool! Je hebt een persoonlijke heren armband voor jezelf geshopt of cadeau gekregen. Op dit nieuwe sieraad ben je natuurlijk heel zuinig, want zo blijft hij een leven lang mooi. Krijg je de sluiting van de leren of roestvrij stalen armband niet in één keer open? Dan wil je hier dus ook voorzichtig mee omgaan. Hard aan de sluiting trekken is niet nodig en vooral erg zonde. We vertellen je in dit artikel hoe jij je nieuwe heren armband gemakkelijk opent en sluit, zodat je de armband niet beschadigt of zelfs verliest. 

Een veilige sluiting op iedere armband

De sieraden van KAYA worden gemaakt met de intentie hier een leven lang plezier van te hebben. We gebruiken daarom alleen hoogstaande materialen - pu-leer en stainless steel - voor onze heren armbanden. Ook over het ontwerp van de sluitingen wordt heel goed nagedacht: het sieraad moet makkelijk te sluiten zijn, zonder dat deze tijdens het dragen los komt en verloren gaat. Jij voelt je als drager vrij om te doen wat je altijd al deed, zonder dat je bang bent dat de sluiting opent. We werken hiervoor met verschillende magneet- en scharniersluitingen. We lichten je per armband en sluiting toe hoe dit werkt. 

De sluiting van de grove leren armband 

De leren armband met gravure is misschien wel het meest populaire item voor mannen. De armband is afgewerkt met een roestvrij stalen sluiting, verdeeld in een kleiner (links) en groter (rechts) graveer vlak. In de verdeling van deze vlakken ligt ook meteen de sluiting verborgen. Duw je de twee vlakken voorzichtig in tegengestelde richting van elkaar, dan gaat de armband open. Let goed op: houd de armband met de gegraveerde kant voor je, haal dan het kleine vlak naar beneden en het grote vlak omhoog. Aan het kleine vlak zit een magneet welke precies in de inkeping aan het grote vlak past. Schuif je de vlakken in elkaar, dan voel en hoor je vanzelf dat de magneet zich vastklemt en voila! De armband zit stevig dicht. 

sluiting van grove lederen herenarmband

De sluiting van de smalle leren armband 

Ook de sluiting van de smalle leren armband met initialen werkt met een magneet. Aan de linkerkant van de sluiting, net boven de gravure, zie je een pinnetje uitsteken. Dit pinnetje zit verbonden aan de linkerkant van de armband. Aan de rechterkant van de armband zit een inkeping waarin het pinnetje precies past. Draai je het pinnetje uit deze inkeping, dan kun je de armband voorzichtig openen door de beide kanten van elkaar los te duwen. Je hoort nu ook het magneetje aan de binnenkant van de armband los komen.

sluiting van de dunne lederen herenarmband

De sluiting van de schakelarmband 

De roestvrij stalen schakelarmband werkt net even anders. We hebben deze ontworpen met een luxe scharniersluiting die een soort brug vormt tussen de twee graveerplaatjes. Het kleine, horizontale plaatje in het midden vormt dus eigenlijk de sluiting. De scharniersluiting is bevestigd aan de linkerkant van de armband. Het ‘klepje’ van deze sluiting haal je achter het beugeltje aan de rechterkant van de armband langs. Vervolgens klik je dit scharnier weer op de linkerzijde dicht. Je mag best wel even kracht zetten tot je een klik hoort en dan zit de armband goed dicht. Om de armband te openen trek je het klepje voorzichtig weer terug omhoog, tot deze los klikt.

Sluiting RVS schakelarmband