De beste manier om jouw sieraden op te bergen!

Jouw favoriete sieraden wil je natuurlijk met zoveel mogelijk liefde verzorgen. Als je ze goed verzorgt, gaan ze namelijk een leven lang mee. We weten inmiddels dat je beter niet met je sieraden kan zwemmen, sporten, douchen of slapen. Als je dit wel doet, is de kans groter dat je sieraden zullen verkleuren. Maar waar laat je ze dan als je ze afdoet? Wij hebben voor jou een aantal handige tips op een rijtje gezet om je sieraden zo goed mogelijk op te bergen!

Sieraden laten rondslingeren, niet erg handig

Je draagt niet elke dag al je sieraden, dames hebben vaak wel meer dan één set. Je sieraden zomaar laten rondslingeren is daarom niet erg handig. De kans op het verliezen en verkleuren van je sieraad wordt daardoor namelijk veel groter. En dat zou natuurlijk zonde zijn! Een zilver sieraad zal op den duur gaan oxideren. Oxidatie is een chemische reactie die wordt veroorzaakt door onder andere blootstelling aan zonlicht en lucht. Hierdoor zal het sieraad zwart kleuren en kan het een doffe uitstraling krijgen. Tijdens het dragen van je sieraden, wordt het al veel blootgesteld aan licht en lucht. Daarom kan je je sieraden het beste goed opbergen als je ze af doet. Het liefste op een donker en droog plekje, zo hoef jij je zilver zo min mogelijk op te poetsen.

Bij KAYA krijg je bij elk sieraad dat je bestelt een luxe sieradendoosje en een zilverpoetsdoekje. In dat sieradendoosje kan je het sieraad prima opbergen, maar daar zullen waarschijnlijk niet al je sieraden inpassen. Daar hebben wij bij KAYA natuurlijk ook aan gedacht!

Sieraden Organizers

In onze sieraden organizer kan je al je favoriete sieraden kwijt. Deze trendy organizer in roze, wit of zwart heeft drie handige opbergvakjes met een rits en een strip voor oorbellen. Zo hebben jouw oorbellen, kettinkjes en favoriete armband allemaal hun eigen plekje. Sorteer de sieraden in de vakjes, rol de organizer op en druk hem dicht. Tada! Zo zijn je sieraden beschermt tegen zonlicht, lucht én vocht. Laat je sieraden organizer personaliseren met je initialen in nude of goud. Een echte must-have! Leg hem in je slaapkamer of neem hem mee in je tas. Zo neem je je sieraden overal gemakkelijk en veilig mee naartoe. Super handig en het ziet er ook nog eens leuk uit, win win!

P.S: Ook heel handig voor als je je sieraden mee wilt nemen op reis!

Leren sieraden organizer

Je zilveren sieraden voor een langere tijd opbergen?

Misschien heb je wel een prachtige ketting van je oma gekregen en wil je hem pas dragen als je wat ouder bent. Dat kettinkje wil je natuurlijk wel zorgvuldig bewaren! De beste manier om dat te doen is in een plastic zakje, waaruit je zoveel mogelijk zuurstof hebt gehaald. Doe hem daarna nog in een opbergdoosje of organizer, zo zal jouw sieraad minimaal oxideren. Is je zilveren sieraad toch een beetje geoxideerd? Geen zorgen, met een zilverpoetsdoekje laat je jouw sieraad zo weer glimmen!

Let dus goed op waar je je sieraden neerlegt wanneer je ze afdoet & bewaar je sieraden met evenveel liefde als dat je ze draagt. Zo zullen ze het langste mee gaan!