Hoe maak je een goede voet- en handafdruk

Kleine handjes en kleine voetjes, kan het nog schattiger? Zo mooi om dit voor altijd vast te leggen in een sieraad. Maar hoe maak je die schattige afdrukken zonder een grote knoeiboel te veroorzaken? Geen zorgen, KAYA heeft de oplossing! In dit artikel delen we handige tips en tricks om op een makkelijke manier hand- en voetafdrukken te maken. Wij begeleiden je stap voor stap naar het creëren van een perfecte herinnering aan die kleine voetjes en handjes van jouw kindje. 

En wist je dat het maken van voet- en handafdruk op de onderstaande manier 100% veilig is? De huid van jouw little one komt namelijk niet in contact met de inkt.

Armband jasseron grof met handafdruk

Stap 1: Leg alles klaar

Benodigdheden:
Stempelkussen (incl. blanco velletjes papier en instructies)
Met afmetingen van 8 x 12 cm zijn deze stempels perfect voor kindjes tot anderhalf jaar oud, afhankelijk van de groei van jouw kleintje.
♡ Jouw kleintje
♡ Vraag eventueel hulp van iemand om de afdruk zo goed mogelijk te kunnen maken

Stap 2: Maak een voet- of handafdruk

Volg de onderstaande stappen om de afdruk te maken:
♡ Leg één van de velletjes papier op een vlakke ondergrond neer. Leg daar bovenop het stempelkussen, met de inktzijde naar beneden gericht. De inktzijde is te herkennen aan de rode sticker.
♡ Zet het voetje of handje van je kindje op de stempelkussen en druk zachtjes aan. Doe dit niet te hard anders zal de afdruk volledig zwart zijn.
Tip: Begin met de onderkant van de voet of hand en laat dan langzaam de teentjes of vingertjes strekken en op het stempelkussen komen. Oh, en vergeet de duim niet als je een handafdruk maakt, zodat deze ook netjes wordt afgedrukt.
♡ Haal nu het stempelkussen van het velletje papier af.

Voetafdruk maken met stempelkussen

Stap 3: Ga na of de voet- of handafdruk goed is gelukt

De afdruk is goed gelukt als er een duidelijke vorm te zien is en de teentjes of vingers niet in elkaar overlopen.
♡ Niet tevreden? Het stempelkussen is maximaal 4 á 5 keer te gebruiken. Je kan bovenstaande stappen dus op een nieuw velletje papier herhalen totdat je blij bent met de voet- of handafdruk.
♡ Ben je tevreden? Ga dan naar stap 4, waar je de foto kunt maken van de afdruk die je zojuist gemaakt hebt.

Tips voor foto van voet of handafdruk

Stap 4: Maak een scherpe foto van de voet- handafdruk

Wanneer je tevreden bent over de afdruk, is het tijd om er een foto van te maken. Het is belangrijk om een scherpe foto te maken, want ook dit draagt bij aan de kwaliteit en herkenbaarheid van de afdruk op het sieraad.

De bovenstaande afbeelding geeft een goed beeld van hoe de foto eruit moet zien. En hier zijn enkele handige tips om je te helpen:
♡ Zorg dat je in een lichte ruimte bent wanneer je de foto maakt;
♡ Houd je telefoon dicht op de afdruk, op ongeveer 15 cm afstand. Focus op de afdruk door met je vinger op het scherm te tikken;
♡ Check of je foto goed scherp is voordat je deze upload bij je bestelling

Ketting met voetafdruk en naam

Stap 5: En dan bestellen…

Zo! Je hebt een mooi sieraad uitgekozen, een duidelijke afdruk van het voetje of handje én een scherpe foto gemaakt. Wanneer je je bestelling plaatst, kun je deze foto uploaden. Ben je er nog niet helemaal uit welk sieraad je wilt bestellen? Bekijk dan onze voet-en hand afdruk collectie. Wij weten zeker dat je hier een sieraad vindt die je hart doet smelten. Wil je het sieraad net dat tikkeltje extra persoonlijk maken? Laat op de achterkant van de bedel de naam of geboortedatum van jouw kleintje graveren. Hoe schattig!

Wij kijken ernaar uit om jouw bestelling met de afdruk van het handje of voetje van je little one te mogen maken. Niks is mooier dan herinneringen bewaren. Kleine handjes, kleine voetjes, een hart vol liefde.

Auteur: Tanja Rakhou is eigenaar van KAYA Sieraden. Dé sieraden webshop voor gepersonaliseerde sieraden voor een scherpe prijs en degelijke kwaliteit.