Hoe maak je een goede vingerafdruk?

Een sieraad met vingerafdruk is van onschatbare waarde. Dankzij dit sieraad draag jij jouw (verloren) dierbaren altijd met je mee. Het sieraad staat symbool voor de liefdevolle band die jij met een geliefde hebt of hebt gehad. Of je nu gaat voor een armband, ketting of ring met vingerafdruk, jouw sieraad is echt uniek. 

Heb je eenmaal het perfecte vingerafdruk sieraad uitgekozen, dan wil je natuurlijk ook een mooie vingerafdruk maken. Voor vingerafdruk sieraden geldt namelijk: hoe duidelijker je afdruk, des te beter het resultaat op je sieraad. Maar hoe doe je dat nou precies? Waar moet een goede vingerafdruk aan voldoen? We geven je een aantal tips, zodat jij in een handomdraai dat betekenisvolle sieraad kunt bestellen. 

Zelf een vingerafdruk maken

Gelukkig is het maken van een vingerafdruk niet zo moeilijk. Met slechts 4 benodigdheden die jij ongetwijfeld in huis hebt, maak je gemakkelijk en snel zelf een vingerafdruk: 

 • ♡ Wit papier
 • ♡ Zwart potlood
 • ♡ Transparant plakband 
 • ♡ Eventueel een schaar

Volg onderstaand stappenplan om succesvol een vingerafdruk te maken: 

 1. Maak met het potlood een zwart vlak op het papier.
 2. Wrijf met je vinger over het zwarte vlak tot je vingertop zwart is.
  Tip: gebruik je wijsvinger of duim om de afdruk te maken, deze geven het beste resultaat.

  hoe maak je een vingerafdruk voor een sieraad
 3. Pak een stukje plakband uit je plakbandhouder of knip een stukje van een rol plakband af. Houd het stukje plakband voorzichtig vast en probeer te voorkomen dat je (vette) vingervlekken op het stukje plakband maakt. 
 4. Druk met je vingertop op de plakzijde van het plakband.
 5. Plak vervolgens het plakbandje op het witte papier en voila!

  hoe maak je een goede vingerafdruk voor een sieraad

Een scherpe foto van je vingerafdruk maken

Nu de vingerafdruk goed is gelukt - dat wil zeggen: er zijn duidelijke lijnen te zien en de afdruk ziet er niet korrelig uit - is het tijd om een foto te maken. Het is belangrijk om een scherpe foto te maken, want ook dit draagt bij aan de kwaliteit en herkenbaarheid van de afdruk op het sieraad.

hoe maak je een goede foto van je vingerafdruk voor sieraad

Bovenstaande afbeelding geeft een goed beeld van hoe de foto eruit moet zien. We geven je een aantal tips:

 1. Zorg dat je in een lichte ruimte bent wanneer je de foto maakt
 2. Houd je telefoon dicht op de vingerafdruk, op ongeveer 15cm afstand. Focus op de afdruk door met je vinger op het scherm te tikken. 
 3. Check of je foto goed scherp is voordat je deze upload bij je bestelling.

Zo! Je hebt een mooi sieraad uitgekozen, een duidelijke afdruk én een scherpe foto gemaakt. Op de website van KAYA bestel je nu heel gemakkelijk een uniek vingerafdruk sieraad, zodat je jouw geliefde voor altijd met je mee kunt dragen. 

Ontdek de collectie vingerafdruksieraden