Wat zijn gold plated sieraden?

Je hebt er vast al eens van gehoord: gold plated of goud vergulde sieraden. In een wereld waar gouden sieraden steeds populairder worden, kunnen we er haast niet meer omheen. Maar wat is dat nu eigenlijk, gold plated? Wij leggen het je uit. 

Wat is gold plated? Sieraden met een goudlaagje

Gold plated: het klinkt ingewikkelder dan het is. Gold plated sieraden worden in het Nederlands verguld gouden sieraden genoemd. Verguld betekent dat het sieraad niet volledig van goud is gemaakt. Er is een ander metaal dat de basis van het sieraad vormt, vaak .925 Sterling Zilver of RVS. Over deze basis wordt een dun 14 of 18 karaat goudlaagje aangebracht: het sieraad is goud verguld. Bij KAYA Sieraden maken we gebruik van de mooiste materialen. We werken met een .925 sterling zilveren basis, met daaroverheen een 18 karaat vergulde of rosé vergulde laag. 

Wat zijn de voordelen van gold plated sieraden?

Het grootste voordeel van goud vergulde sieraden: ze zijn een stuk betaalbaarder dan volledig gouden sieraden. Omdat het sieraad in de basis van een goedkoper metaal wordt gemaakt, shop je het zeer voordelig. De vergulde goudlaag zorgt ervoor dat het sieraad net als volledige gouden sieraden een luxe uitstraling heeft. Dus ben je op zoek naar een betaalbare naamketting goud? Gold plated is de oplossing! 

Gold plated ketting met geboortesteen

Verkleuren gold plated sieraden? 

Zijn er dan helemaal geen nadelen te ontdekken aan gold plated sieraden? Helaas wel, we vertellen je er alles over.. De vergulde goudlaag kan na verloop van tijd slijten, waardoor het - vaak zilveren - basismateriaal van het sieraad tevoorschijn komt. Of en wanneer dit gebeurt, verschilt per persoon. Dit is onder andere erg afhankelijk van de pH-waarde van je huid. Daarnaast is het belangrijk om het sieraad goed te verzorgen. Het dragen van de sieraden onder de douche en het gebruik van bepaalde cosmetica producten kan de verkleuring namelijk versnellen. 

Hoe moet ik gold plated sieraden verzorgen?

Heb je net een nieuwe gouden armband met naam geshopt en ben je bang voor verkleuring? Wij geven je een aantal tips zodat je zo lang mogelijk van je nieuwe sieraad kunt genieten. 

♡ Maak er een gewoonte van je sieraden pas aan het einde van je ochtendroutine om te doen. Dat houdt in: pas nadat je bodylotion, deodorant, haarlak en parfum hebt aangebracht. De stoffen in deze producten kunnen de sieraden aantasten, waardoor dofheid en eventuele verkleuring kan ontstaan. Om diezelfde redenen zijn je sieraden het eerste dat je ’s avonds weer af doet. Zorg dat de sieraden niet in contact komen met bijvoorbeeld je make-up remover.

♡ Stap niet met je sieraden onder de douche of in het zwembad. De chemicaliën in je shampoo en het chloorwater zullen je sieraad aantasten.

♡ We raden je af om de sieraden te dragen tijdens het baden, sporten of in bed. Berg je sieraden netjes op in een afgesloten doosje. Ook je sieraden kunnen wel een goede nachtrust gebruiken. 

♡ Ook de zuurtegraad van je huid (pH-waarde) heeft invloed op de leefduur van het sieraad. Weet jij van jezelf dat de zuurtegraad van jouw huid wat hoger ligt? Probeer de sieraden dan niet 24 op 7 te dragen. Zo gaan ze langer mee én heb jij een goed excuus om verschillende sieraden te shoppen, kun je lekker afwisselen.