Duurzaamheid bij KAYA Sieraden

Bij KAYA Sieraden leggen wij liefdevolle momenten vast in unieke sieraden. Wij doen dit met veel aandacht en liefde. Omdat wij beseffen dat wij slechts één planeet hebben, voelen we het ook als onze verantwoordelijkheid om met liefde en zorg hiermee om te gaan. Daarom zetten wij ons in voor duurzaamheid, zodat de prachtige herinneringen die we vastleggen in sieraden, niet ten koste gaat van de wereld die we koesteren. Graag vertellen wij jou hieronder hoe KAYA haar steentje bij draagt!

KAYA sieraden met de hand gemaakt

Ons eigen zilver recyclen

Bij KAYA staat duurzaamheid centraal, en dat laten we zien met ons recyclingprogramma voor zilveren en vergulde sieraden. Maar ik hoor je nu denken, hoe doen zij dat? Ik leg het je uit! Wanneer sieraden niet meer geschikt zijn voor de verkoop, worden ze verzameld en naar een ander bedrijf gebracht. Daar wordt het zilver op hoge temperatuur gesmolten, klaar om opnieuw gebruikt te worden.

C02 neutrale levering

Wij weten dat de bezorging van de sieraden impact heeft op het milieu. We voelen het als onze verantwoordelijkheid om de impact zo klein mogelijk te houden. Daarom heeft KAYA ervoor gekozen om samen te werken met een verzendpartner die CO2 neutraal de bestelling levert, namelijk PostNL. 

Maar dat is niet het enige! Wij verpakken elke bestelling als cadeautje in. Bij ons betekent een mooie verpakking niet een groot pakket gevuld met lucht en opvulmateriaal. Nee, wij verpakken jouw sieraad in een mooi sieradendoosje of satijnen buideltje die daarna gelijk in een envelop gaat, zonder overbodig opvulmateriaal of lucht. Hierdoor kunnen wij maar liefst 70 bestellingen in één postzak doen waardoor de uitstoot van CO2 veel minder is dan bij sieraden webshops die de sieraden in dozen versturen. Op deze manier ontvang je jouw bestelling met een groen tintje, wat het nog specialer maakt.

Ook door onze milieuvriendelijke verpakkings- en verzendmethoden kun je met een gerust hart een uniek sieraad voor jezelf of je lievelingspersoon bij ons bestellen.

CO2 neutrale verzending bij KAYA

Lokaal

We geloven sterk in lokaal ondernemen, wat veel voordelen met zich meebrengt. Weet dat wij de sieraden gewoon hier, in het mooie Leiden, met de hand afwerken. Zo zorgen we niet alleen voor de beste kwaliteit, maar krijgt elk sieraad ook een uniek karakter dat jouw verhaal vertelt. We werken bij KAYA graag samen met andere lokale bedrijven. Zo hebben we een fijne samenwerking met een marketingbureau uit Leiden en houden we veel van onze bedrijfsuitjes in deze bruisende stad. Daarnaast is Leiden een favoriet decor voor onze fotoshoots. De prachtige stad biedt een geweldig decor voor onze sieraden, waardoor elk stuk nog meer gaat leven.

Fotoshoot KAYA in Leiden

Op de fiets

Wist je dat de meeste van onze toegewijde medewerkers en eigenaresse dagelijks de fiets nemen naar werk? Maar dat niet alleen, zo wordt de fiets ook gepakt als er afspraken zijn bij lokale partners of als er een bedrijfsuitje in Leiden is. De fiets is het favoriete vervoermiddel van het KAYA team. Hierdoor verminderen wij onze impact op het milieu en blijven wij fit! 

En ja, dan houdt niets je nu meer tegen om, met nog meer plezier en een gerust hart, te gaan shoppen en kiezen. Uit al het moois dat je hier in de KAYA Sieraden webshop vindt.