Hoe kies ik de juiste maat ring?

Je wilt natuurlijk dat een ring perfect om jouw vinger past. Er zijn verschillende soorten ring maten die webshops en juweliers gebruiken. Deze blog onthult de geheimen van het kiezen van de perfecte ringmaat. Van meetmethoden tot handige tips, we nemen je mij in het proces om ervoor te zorgen dat jouw ring niet alleen schittert in stijl, maar ook moeiteloos om je vinger past.

Ring met vingerafdruk verguld

Ringmaat meten door middel van een strook papier

Het is natuurlijk heel belangrijk dat de maat van de ring goed. Je wilt natuurlijk niet dat de ring te los zit of juist te strak. Hieronder leggen we je in een aantal stappen uit hoe je zelf de maat kunt opmeten:

  1. Bepaal om welke vinger je de ring wil gaan dragen
  2. Knip een strook papier van ongeveer 13 cm lang en 1 cm breed
  3. Wikkel deze strook rond het breedste gedeelte van de vinger. Dit is vaak het gedeelte bij de knokkel. Tip: gebruik een oude ring om het breedste plekje van de vinger te vinden
  4. Markeer het punt waar de uiteinden van de papierstrook elkaar overlappen met een pen of potlood
  5. Gebruik een liniaal om het gemarkeerde stukje van de strook op te meten
  6. Vind op basis van deze lengte de juiste ringmaat in onderstaande maattabel. Zit je net tussen twee ringmaten in? Kies dan voor de grootste maat

Instucties om je ringmaat op te meten

De diameter opmeten van een ring

Heb je al een ring die lekker zit? Top! Dat maakt het kiezen van de juiste ringmaat een stuk makkelijker. Pak een liniaal of meetlint en meet gewoon de doorsnee aan de binnenkant van je ring. Belangrijk: tel niet de buitenrand mee. Je meet dus de binnenring op. Het aantal millimeters dat je meet, is jouw ringmaat.

Kom jij bijvoorbeeld bij het meten van de diameter uit op 16mm? Dan heb jij ringmaat 16. Dit is ook een makkelijke manier om bij de juiste ringmaat uit te komen. Super makkelijk hé!

Ringenset geboortesteen met hartje ring

Ringmaat opmeten met de meet en pasring

Om het je eenvoudig te maken, kun je bij KAYA een handige meet- en pasring bestellen. De meet-ring werkt heel simpel. Het is een soort riempje: je steekt het uiteinde door het lusje en trekt het aan. Zo ontstaat als het ware een ring, die lekker moet zitten (niet te los en niet te strak). Lees hierna je maat af. Zit je net tussen twee maten in, neem dan de grotere. De pasringen hebben een Amerikaanse maatverdeling, deze staat ook op de site vermeld. Zo kan je eenvoudig de ring in de juiste maat bestellen.

Als je een mooie ring wilt die niet te strak of te los zit, neem dan even de tijd om je maat goed te meten. De stappen die we hier hebben besproken maken het super makkelijk. Even meten en voilà, je hebt een ring die niet alleen mooi is, maar ook lekker zit. Perfect!

Auteur: Tanja Rakhou is eigenaar van KAYA Sieraden. Dé sieraden webshop voor gepersonaliseerde sieraden voor een scherpe prijs en degelijke kwaliteit.