Hoe kies ik de juiste maat armband?

Heb je de perfecte armband op het oog? Voordat je vol enthousiasme op 'kopen' klikt, laten we ervoor zorgen dat die armband als gegoten zit. Dus, laten we samen kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij de perfecte armband met de juiste maat kan scoren.

Papa Zoon kralenarmbanden

Hoe kom ik erachter welke maat ik nodig heb?

Voordat je de bestelling gaat plaatsen, is het verstandig om je pols even op te meten. Wij zullen hieronder twee verschillende manieren beschrijven om de pols op te meten.

♡ Methode 1
Het opmeten van de pols kan je het beste doen met een flexibel meetlint. Je wikkelt het meetlint rond de pols op de plek waar je de armband wenst te dragen. Zorg ervoor dat het meetlint goed aansluit op de huid, maar let erop dat het niet te strak zit. Lees vervolgens de polsomtrek af in centimeters.

♡ Methode 2
Geen flexibel meetlint in huis? Geen paniek! Je kunt de omtrek van je pols ook meten met een strookje papier en een liniaal. Je wikkelt het strookje papier om de pols. Zorg ervoor dat het papier aansluit op de huid, maar let er op dat het niet strak zit. Zet een streepje op het papier op het punt waar beide kanten elkaar overlappen. Leg vervolgens het strookje papier tegen de liniaal aan en lees het aantal cm af waar je het streepje hebt gezet Voilà , je hebt nu de polsmaat!

Hoe meet je jouw polsmaat op voor juiste armbandmaat

Welke maat armband kies ik?

Onthoud dat je polsmaat niet gelijk is aan je armbandmaat; voeg enkele centimeters toe aan je polsmaat om de juiste armbandmaat te verkrijgen.

♡ Bij kinder armbanden: Tel bij de polsmaat circa 1 cm op voor de juiste armband maat
♡ Bij dames armbanden: Tel bij de polsmaat circa 1 cm op voor de juiste armband maat
♡ Bij heren armbanden: Tel bij de polsmaat circa 2,5 cm op voor de juiste armband maat

Aan veel kinder- en dames sieraden zit een verlengkettinkje van ongeveer 3 centimeter waardoor je de armband nog wat kan aanpassen voor een optimale pasvorm. Er zit helaas geen verlengstukje aan de herenarmband.

Maat bepalen voor een bangle

Heb je een leuke bangle, ook wel slavenarmband, op het oog? De maat van een slavenarmband berekenen werkt net wat anders dan bij andere soorten armbanden. Om het jouw makkelijk te maken hoef je alleen de polsmaat te weten.

♡ Is de polsmaat tussen de 13 en 14 cm: ga voor de kindermaat
♡ Is de polsmaat tussen de 15 en 16 cm: ga voor de tiener/dames small maat
♡ Is de polsmaat tussen de 17-19 cm: ga voor de dames medium/large maat

Moeder dochter armband bangles met gravure

Leeftijdsadvies

Bij veel van onze producten staat een leeftijdsadvies, maar onthoud: het is meer een algemene suggestie dan een strikte regel. Aangezien mensen nu eenmaal verschillen, is de leeftijd niet altijd exact passend. Bovendien, als je de armband liever wat losser of net strakker draagt, heeft dat impact op de armbandmaat. Het draait allemaal om jouw stijl en jouw keuzes!

Houd er rekening mee dat dit een advies is wat we geven, we kunnen niet garanderen dat je op deze manier altijd de juiste maat shopt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het kiezen van de juiste maat. Ontdek onze uitgebreide collectie armbanden. Happy shopping!

Auteur: Tanja Rakhou is eigenaar van KAYA Sieraden. Dé sieraden webshop voor gepersonaliseerde sieraden voor een scherpe prijs en degelijke kwaliteit.