Hoe maak je een goede pootafdruk?

Een sieraad met een pootafdruk is van onschatbare waarde; je draagt je hond of kat voor altijd met je mee. Maar hoe maak je nou zoiets? Waar moet een goede pootafdruk aan voldoen? We geven je een aantal tips!

Gelukkig is het maken van een pootafdruk van je hond of kat eenvoudiger dan je denkt. Met ons stempelkussen maak je namelijk gemakkelijk en zonder vieze pootjes een pootafdruk van je trouwe viervoeter.

Stap 1: Leg alles klaar

Benodigdheden: 
Stempelkussen (incl. blanco velletjes papier en instructies)
♡ Jouw lieve huisdier, liefst als die een beetje rustig is
♡ Vraag eventueel hulp van iemand om de afdruk zo goed mogelijk te kunnen maken

benodigdheden pootafdruk maken voor sieraad kat en hond

Stap 2: Maak de pootafdruk van je hond of kat

Volg de onderstaande stappen om succesvol een pootafdruk te maken:

  1. Leg één van de velletjes papier op een vlakke ondergrond neer. Leg daar bovenop het stempelkussen, met de inktzijde naar beneden gericht. De inktzijde is te herkennen aan de rode sticker!
  2. Positioneer de poot van het dier boven het stempelkussen en druk de poot zachtjes aan, niet te hard anders zal de afdruk volledig zwart zijn.
  3. Haal nu het stempelkussen van het velletje papier af. 

Niet tevreden? Het stempelkussen is maximaal 4 á 5 keer te gebruiken. Je kan bovenstaande stappen dus op een nieuw velletje papier herhalen totdat je het gewenste resultaat hebt.

stempelkussen pootafdruk maken hond en kat sieraad gravure

Stap 3: Check of de pootafdruk goed is gelukt

De pootafdruk is goed gelukt als er een duidelijke vorm te zien is en de voetkussentjes niet volledig in elkaar overlopen. Je moet dus goed de kussentjes van elkaar kunnen onderscheiden. Zo weet je zeker dat je de kussentjes ook goed op je sieraad gegraveerd krijgt. Ben je tevreden? Ga dan naar stap 4, waar je de foto kunt maken van de pootafdruk die je zojuist gemaakt hebt.

Stap 4: Maak een scherpe foto van de pootafdruk

Wanneer je tevreden bent over de pootafdruk, is het tijd om er een foto van te maken. Het is belangrijk om een scherpe foto te maken, want ook dit draagt bij aan de kwaliteit en herkenbaarheid van de afdruk op het sieraad.

Pootafdruk voorbeeld gravure sieraad hond of kat

Bovenstaande afbeelding geeft een goed beeld van hoe de foto eruit moet zien. We geven je een aantal tips:

  1. Zorg dat je in een lichte ruimte bent wanneer je de foto maakt;
  2. Houd je telefoon dicht op de pootafdruk, op ongeveer 15 cm afstand. Focus op de afdruk door met je vinger op het scherm te tikken;
  3. Check of je foto goed scherp is voordat je deze upload bij je bestelling

Stap 5: Upload de pootafdruk bij de bestelling van je sieraad

Zo! Je hebt een mooi sieraad uitgekozen, een duidelijke afdruk van het pootje én een scherpe foto gemaakt. Wanneer je je bestelling plaatst, kun je deze foto uploaden. Dan gaan wij de pootafdruk graveren en deze bevestigen aan het sieraad. Nog even geduld, binnenkort ligt jouw mooiste sieraad op de deurmat, zodat je jouw trouwe viervoeter voor altijd met je mee kunt dragen.

Ketting pootafdruk met naam gravure hond en kat

Ben je er nog niet helemaal uit welk sieraad je wil maken van jouw lieve knuffeldier? Lees dan onze blog en laat je inspireren over de mogelijkheden om een sieraad te laten maken van de pootafdruk van jouw hond of kat

Ben je benieuwd hoe wij van jouw foto een mooie afdruk maken in een sieraad? Lees dan onze blog hoe jouw sieraad met pootafdruk wordt gemaakt