Levertijd & Verzenden & Retourneren

Gratis verzending voor alle landen!
Zowel voor Nederland en alle andere landen geldt dat we je bestelling gratis thuisbezorgen. Altijd!

Voor veel collecties geldt: Vóór 15.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
KAYA maakt veel sieraden met de hand, speciaal op jouw maat. Maar dat wil niet zeggen dat je lang moet wachten! Integendeel, veel sieraden zijn op voorraad gemaakt (in alle gangbare maten) zodat we supersnel kunnen leveren. Bestel je vóór 15.00 uur, dan verzenden we nog dezelfde dag, PostNL levert in 97% van de gevallen de volgende werkdag (alleen niet op maandag). 

België en overige Europese landen
Bestellingen van Belgische klanten doen er iets langer over (circa een week nadat de bestelling is
verzonden).  Kijk dus goed naar de verzenddag om teleurstelling te voorkomen qua levertijd.

Langere levertijd: sommige gegraveerde sieraden   
Bij elk sieraad is de levertijd aangegeven. Sommige collecties hebben een langere levertijd. Kijk dus altijd goed naar de levertijd, zeker als je het de volgende dag in huis wil hebben.

Twee levertijden in 1 bestelling?
Dan leveren we het pakje als 1 geheel met de langste levertijd. 

Moet ik ervoor thuisblijven?
Nee, alle pakjes van KAYA sieraden passen door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven, je bestelling valt gewoon op je deurmat.

Wil je een aanpassing een je sieraad?
Dan is dit vaak ook binnen 1-dag levering mogelijk (bijvoorbeeld een bedel wissel). Mail hiervoor naar klantenservice@kayasieraden.nl of gebruik de chat button rechtsonder het scherm om de levertijd te bespreken.

Kan het als cadeau worden verpakt?
De sieraden van KAYA worden vaak als cadeau gegeven voor een speciale gebeurtenis. Daarom verpakken we alles 'geef klaar' in een sieradenbuideltje, cadeaudoosje, etc. Bij elk sieraad staat de verpakking duidelijk vermeld. Dit doen we kosteloos uiteraard, een mooie verpakking hoort bij een mooi sieraad.

Mogelijkheid tot verzekerd verzenden
KAYA maakt gebruik van PostNL brievenbuspost. Het risico van verzending ligt dan bij de klant. Al onze pakjes passen door de brievenbus, je hoeft er dus nooit voor thuis te blijven. We bieden de optie om je pakje verzekerd te versturen (€ 2,95). Ook dan past het pakje door de brievenbus, en heb je 100% levergarantie.

 

Retourneren

We doen ons uiterste best om je goed te informeren over de sieraden door een uitgebreide productomschrijving, het vermelden van afmetingen en duidelijke foto's. Al onze sieraden hebben daarnaast 14 dagen lang een 100% tevredenheidsgarantie. Ben je niet helemaal tevreden? Dan mag je om welke reden dan ook na ontvangst de sieraden retourneren. 
Hierop bestaan twee uitzonderingen: oorbellen en gegraveerde sieraden.

Oorbellen
Helaas kunnen oorbellen niet retour worden gestuurd ivm hygiëne risico. Dit geldt voor alle sieradenbedrijven of juweliers in Nederland, KAYA sieraden volgt deze regels.

Gegraveerde sieraden en op maat gemaakte sieraden met geboortestenen
Omdat het sieraad speciaal voor jou wordt gemaakt, geldt hierop volgens de Wet Kopen op Afstand geen retourrecht. Informatie over de wet Kopen op Afstand vindt je op de website van Consuwijzer. De sieraden zijn namelijk onverkoopbaar geworden door de personalisatie. Alleen als er een duidelijke fout van onze zijde is gemaakt (bijvoorbeeld een spelfout of een verkeerde datum), dan maken we uiteraard kosteloos een nieuw sieraad. Mail in dit geval Tanja via klantenservice@kayasieraden.nl.

 

Hoe kan ik de retourprocedure starten?

1) Neem binnen 14 dagen na ontvangst van je sieraad contact op met klantenservice@kayasieraden.nl
Vermeld in de email:
- Je naam
- Het ordernummer
- De reden van retour (we vinden dit fijn om te horen zodat we wellicht wat kunnen verbeteren, dit is niet verplicht).

Let op: gegraveerde sieraden komen volgens de wet nooit voor retour in aanmerking, behalve bij een spelfout. Ook oorbellen vallen buiten het retourrecht ivm hygiëne.

2) Je ontvang van ons hierop (vaak binnen 48 uur) een bericht per email.
Na dit bericht kan je de sieraden (binnen 21 dagen na ontvangst van je bestelling) terugsturen naar het volgende adres:
KAYA sieraden

Utrechtse Jaagpad 139

2314 AW LEiden

3) De kosten van terugzending zijn voor jouw rekening en worden niet vergoed. Als het pakje niet genoeg gefrankeerd (of 'retour afzender') is gegaan krijgen we van PostNL een administratieve boete van €5,20 die we doorbereken (en van het retourbedrag aftrekken). Het pakje kan met reguliere post (vaak postzegel nr 1 of 2) retour worden gestuurd.

4) Maak je geen gebruik van de 100% tevredenheidsgarantatie, dan is de koop 14 dagen na ontvangst van de sieraden definitief.

 

Wil je een langere ruiltermijn?

Bijvoorbeeld omdat je het cadeau wil doen? Dan kan dit altijd in overleg. Stuur hiervoor een email naar klantenservice@kayasieraden.nl.


Past het sieraad niet?

Geen probleem. We ruilen het kosteloos voor je om. We betalen nogmaals de verzendkosten van het opnieuw versturen. Het enige wat je zelf betaald zijn de postzegels van de retourzending. Ongefrankeerde zendingen worden niet in behandeling genomen.