Klantenservice
Categorieën
Armbandjes Kettingen Bedeltjes Ringen Oorbellen Cadeau voor > Momenten Collecties Advies SALE Klantenservice BlogOver ons
Winkelwagen
 • U heeft geen artikelen in uw winkelwagen...
 • Livechat
  18/10/2016

  Geboortesteen sieraden van KAYA, draag je kinderen dichtbij je hart

  KAYA sieraden benaderde mij afgelopen september. Tanja vroeg zich af of ik het leuk zou vinden een sieraad te reviewen. In eerste instantie dacht ik, nee. Eén blik op de sieraden en ik wist dat dit niet mijn stijl was. Maar ik vind wel dat ze een leuk concept heeft en wilde er wel graag iets mee doen. Dus besloot ik in te spelen op haar niche door te vragen of ik ook een mama ketting mocht recenseren als verrassing voor mijn moeder. Want het is niet mijn stijl, maar absoluut wel die van mijn moeder. Gelukkig zei ze ja en heb ik mijn moeder reactie en oordeel in deze recensie verwerkt.
   

  Wat ik heb uitgekozen

  Natuurlijk heb ik de website bekeken en zag ik hoe leuk ze inspeelt op bijvoorbeeld sieraden voor drie generaties, kindersieraden en mama sieraden. Hoe ik er uiteindelijk terecht ben gekomen weet ik niet exact meer, maar ik kwam op een gegeven moment terecht bij een ketting met geboortestenen.

  Deze zilveren ketting met geboortestenen, of ook wel ‘Familie stamboom’, kun je laten graveren met maximaal 7 namen. Je kunt vervolgens per persoon opgeven in welke maand ze geboren zijn en zo wordt de bijpassende geboortesteen bepaald. Zo hoort bij februari, de maand waarin ik ben geboren, de paarse geboortesteen (amethist).

  De namen waren snel gekozen. Sowieso die van mijn ouders en mijn broertje en ik, maar ik wilde ook graag de namen van haar ouders. De familie gaat momenteel door een moeilijke tijd omdat bij mijn opa dementie is geconstateerd. Helaas gaat hij sinds de constatering razendsnel achteruit en weten ze niet zeker of hij met kerst nog wel weet wie wij zijn. Mijn moeder geeft heel veel om haar ouders, en met deze ketting heeft ze ook hen altijd dicht bij haar hart. Dat is mijn idee achter de keuze voor deze ketting.
   
  goud vergulde geboortesteen ring van maart 

  Maat en kosten

  Qua maat vond ik het lastig kiezen, want ik zit niet zo in de sieraden, dus koos ik voor de maat “volwassen”. Deze is 45 centimeter. Je kon kiezen uit 40, 45, 50 en 55 centimeter. De ketting is gemaakt van door-en door .925 zilver. Voor de noobs zoals ik: dat betekent dat het écht zilver is. Mijn moeder heeft een soort allergische reactie op nikkel/nep zilver, dus in haar geval moet het altijd gekenmerkt worden met de code 925. 45 centimer bleek uiteindelijk perfect te zijn om hem mooi in de hals te laten vallen. Wil je liever een langere ketting, dan kun je beter voor 55 centimeter gaan.

  De ketting kost €59,95, en met in totaal zes namen kom je op een totaal van €89,95. Een behoorlijke prijs vind ikzelf, maar de unieke elementen (de gegraveerde namen) en de stenen maken het een duurder. Het zijn niet zomaar gekleurde stenen, het is echt het soort steen dat genoemd wordt.
   

  Hoe het bezorgd werd

  De levertijd is vrij lang, circa 12 werkdagen, en het wordt verzonden via internationale post. Dit heeft te maken met de uniekheid van het sieraad. Dit hebben ze niet op voorraad liggen, het wordt speciaal aan jouw instructies aangepast. Ik had hem in 10 werkdagen binnen. Hij kon mooi door de brievenbus, dus je loopt geen kans het pakketje te missen als je niet thuis bent. Het sieraad is verpakt in een prachtig roze sieradenbuideltje. Echt heel snoezig.

   

  Mijn moeders reactie

  En toen was het natuurlijk zover; mijn moeders reactie. Ze wist dat ik iets zou ontvangen voor mijn blog dat voor haar zou zijn en dat ik haar hulp nodig zou hebben voor een recensie daarover. Had ze door waar het om ging?

  Nee, ze had geen flauw idee. Op een zondagmiddag ging ik bij mijn ouders op bezoek en ze was erg nieuwsgierig naar wat het zou zijn. Ik had haar dan ook al een week of twee, misschien zelfs drie, zitten teasen, haha.

  Dacht ik in eerste instantie dat de ketting vrij prijzig was, dan lijkt die prijs het allemaal ineens helemaal waard als ieders moeder reageert zoals de mijne. Ze werd op een gegeven momenteel helemaal emotioneel door de emotionele waarde die aan deze hanger vastzit. Zo zei ze: “Nu heb ik iedereen die mij dierbaar is altijd bij mij.” Het feit dat de namen van haar ouders erop staan deed haar ook heel veel. Ze wil de ketting nooit meer afdoen.

  Het is prachtig om te zien hoe enorm mijn moeder dit cadeau waardeert, ze overlaadde mij dan ook met knuffels en mooie woorden. Zij is overigens niet de enige; ze deelde een foto van de ketting op Facebook en ze werd overladen met reacties als “Wat een mooi en uniek cadeau!”,“Schitterend!” en “Daar mag je trots op zijn.”
   

  Mijn moeders oordeel

  Gezien mijn moeder de sieradenkenner onder ons is, en ook kan spreken als zijnde iemand die zo’n ketting cadeau heeft gekregen, heeft zij ook een stukje geschreven over de ketting:

  “Toen ik de ketting uit het zakje haalde was ik eerst overdonderd omdat het zo persoonlijk is en zo waardevol. Even later, toen ik de hanger aan mijn man liet zien, drong het pas echt goed door wat voor een waardevolle hanger dit is, en kwamen de tranen. Ik vind het zo’n lief gebaar en de ketting gaat nooit meer af. De ketting en hanger zijn echt zilver dus blijven mooi. Ik kan alleen maar zilver, staal of goud dragen anders krijg ik huiduitslag, dus dit is super. Maar ook de stenen die erin verwerkt zijn, is erg mooi gedaan.

  Ik heb tien jaar bij een juwelier gewerkt en houd erg van sieraden. Ook maak ik zelf sieraden met kralen en leer en dergelijke. Ik hoorde wat de prijs van deze ketting is en heb ook even de site bekeken; ik vind dat dit een goede prijs is voor een pracht cadeau. Iemand die een persoonlijk cadeau wil geven zou ik deze site zeker aanbevelen. Mijn dag kon in ieder geval niet meer stuk. Dank je wel lieverd.”
   

  Conclusie

  Ik denk dat ik wel kan concluderen dat het sieraad van KAYA sieraden goed in de smaak is gevallen. Het sieraad, in dit geval de stamboom ketting met geboortestenen, bestaat uit echt zilver en bevat in dit specifieke geval kleine stukjes granaat, amethist, diamant, robijn en topaas.

  Ben je op zoek naar een uniek cadeau en bijzonder sieraad, en wil je hier best een keer een bedrag aan spenderen, dan is KAYA sieraden de place to be. De reactie van mijn moeder was onvergetelijk!

   

  Reacties
  Wees de eerste om te reageren...
  Laat een reactie achter
  Klantenservice
  Categorieën
  Armbandjes Kettingen Bedeltjes Ringen Oorbellen Cadeau voor > Momenten Collecties Advies SALE Klantenservice BlogOver ons
  Winkelwagen
 • U heeft geen artikelen in uw winkelwagen...