Hoe wordt mijn sieraad met pootafdruk gemaakt?

Bij KAYA zijn we gespecialiseerd in het maken van unieke, persoonlijke sieraden. Of het nu gaat om tekst, een handgemaakte tekening of de afdruk van een vinger of dierenpootje, wij draaien onze hand er niet meer voor om. Met professionele apparatuur graveren wij met gemak het pootje van jouw trouwe viervoeter in het sieraad dat bij jou past. Ben je benieuwd hoe we dat doen? We laten je graag meekijken in KAYA's 'keuken'. Zo kun je zien hoe we jouw foto upload transformeren tot een mooi sieraad wat je met liefde gaat dragen.

Sieraad met pootafdruk kiezen

Het begint uiteraard bij het kiezen van je sieraad. Bij KAYA hebben we een ruim aanbod van sterling zilveren of goud vergulde sieraden. We hanteren fijne prijzen omdat we het belangrijk vinden dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn om een tastbare herinnering aan zijn viervoeter te hebben. In onze uitgebreide collectie is er daarom voor iedereen een passend sieraad te vinden. Personaliseer de ketting of armband niet alleen met een pootafdruk, maar maak hem nog persoonlijker door bijvoorbeeld de naam van je viervoeter erbij te laten graveren. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan de pagina met onze collectie pootafdruk sieraden, of lees de blog met pootafdruk sieraden inspiratie.

ketting pootafdruk naam kat hand gravure

Uploaden van de pootafdruk

Het belangrijkste is dat we een scherpe foto hebben van de pootafdruk. De kwaliteit van deze foto is bepalend voor het eindresultaat op jouw sieraad. Een pootafdruk wordt het beste gemaakt met ons stempelkussen. Is de pootafdruk gemaakt door de dierenarts? Geen probleem, ook van deze afdruk kunnen wij een betekenisvol sieraad maken. Ben je er niet zeker van of de pootafdruk van jouw hond of kat geschikt is om te graveren? De meiden van onze klantenservice kijken graag even met je mee.

We bewerken de foto tot afbeelding die we kunnen graveren

Zodra jouw bestelling bij ons binnenkomt gaan we hiermee aan de slag. We bekijken eerst of de pootafdruk van voldoende kwaliteit is om een gravure van te maken. Denken wij dat de afdruk nog wat beter zou kunnen, dan nemen we contact met je op. We vragen je dan om een nieuwe pootafdruk en/of een scherpere foto te maken. Is het niet mogelijk om een nieuwe afdruk te maken, bijvoorbeeld vanwege een overlijden, dan zoeken we altijd samen met jou naar een oplossing.

Wanneer de pootafdruk voldoet, wordt deze door ons bewerkt. Bijvoorbeeld het opschonen van de randen. Dat wil zeggen dat wij vegen verwijderen zodat de vorm van de pootafdruk goed zichtbaar wordt. We zorgen ervoor dat de afbeelding in de juiste afmeting wordt bijgesneden. Zo weten we zeker dat het perfect past op het sieraad dat je hebt uitgekozen. We werken met hoogstaande technieken en bewerkingsprogramma's om het beste resultaat uit de pootafdruk te halen.

Graveren met professionele machines

De laatste stap is het graveren van de afdruk op het sieraad. Hiervoor gebruiken we twee soorten professionele graveermachines. Welke methode je ook kiest, met deze graveermethoden leveren wij heel mooie en duurzame producten. Zo gaat jouw sieraad met pootafdruk een leven lang mee.

1. De laser graveermachine

Onze laser brandt de pootafdruk in het sieraad en laat zo een zwarte gravure achter. Doordat de pootafdruk echt ín het sieraad wordt gebrand, blijft deze voor altijd duidelijk zichtbaar. Met de laser wordt de pootafdruk zichtbaar als een zwarte gravure op het sieraad, zo komt de afdruk echt tot leven en is heel goed zichtbaar. Een voorbeeld hiervan zie je in de afbeelding hierboven.

2. De naald graveermachine 

Of we kunnen de pootafdruk ín het sieraad graveren, waardoor de zilveren kern van de bedel zichtbaar wordt. Een voorbeeld hiervan zie je in de afbeelding hieronder. We gebruiken hiervoor een naald graveermachine, die gebruik maakt van een scherpe naald. De scherpe naald haalt de buitenste laag van de bedel af, waardoor de lagen eronder zichtbaar worden. Hierdoor zal de pootafdruk duidelijk zichtbaar worden.

 

Armband gravure pootafdruk kat hond verguld

Een liefdevol pakketje door de brievenbus

Het creëren van jouw sieraad met pootafdruk vergt net iets meer tijd dan een ketting met naam. Dit heeft vooral te maken met het beoordelen en bewerken van de pootafdrukken. Als gevolg van onze jarenlange ervaring werken we met geoptimaliseerde processen die het mogelijk maken om sieraden met pootafdrukken toch binnen een paar dagen te kunnen leveren. Wij maken alle sieraden in ons atelier in Leiden, lekker snel dus. Zodra jouw sieraad klaar is, verpakken we het netjes in een luxe sieradendoosje en dan gaat het op de post. Zo heb jij het unieke sieraad snel in huis!

Meer inspiratie nodig?

Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan eens onze collectie waarbij je een pootafdruk van je hond kunt graveren. Of kat natuurlijk, laten we die eigenwijze rakkers niet vergeten ;) En wil je advies hoe je een goede pootafdruk kunt maken, lees dan deze blog met tips hoe je een perfecte pootafdruk kunt maken van je hond of kat