Hoe wordt mijn vingerafdruk sieraad gemaakt?

Ben je benieuwd hoe jouw unieke vingerafdruk sieraad tot stand komt? Bij KAYA hebben we in de loop der jaren al meer dan 1000 vingerafdruk sieraden mogen maken. We zijn er ontzettend trots op dat we al zoveel mensen gelukkig hebben kunnen maken met een tastbaar aandenken. Langzaamaan durven we onszelf op het gebied van vingerafdrukken dus wel expert te noemen en we nemen jou graag mee in het creatieproces van jouw sieraad met vingerafdruk. 

Vingerafdruk sieraad kiezen

Het begint natuurlijk bij het uitkiezen van je sieraad. Bij KAYA hebben we een ruim aanbod van .925 sterling zilveren of (rosé) goud vergulde producten. We hanteren fijne prijzen omdat we het belangrijk vinden dat iedereen de warme herinnering aan zijn of haar dierbare tastbaar kan maken. In onze uitgebreide collectie is er daarom voor iedereen een passend sieraad te vinden. Ga jij voor een armband, ketting of ring met vingerafdruk? Versmelt twee vingerafdrukken samen tot een hartje en voeg bedeltjes, geboortestenen of een handgeschreven tekst toe zodat het sieraad echt een reflectie van je geliefde vormt. Personaliseer je sieraad met vingerafdruk geheel naar eigen wens en wij gaan met liefde voor je aan de slag.

De upload van je vingerafdruk

Het meest belangrijke aspect binnen dit proces is de upload van de foto van je vingerafdruk. De kwaliteit van deze foto is bepalend voor het eindresultaat op jouw vingerafdruk sieraad. Een goede vingerafdruk wordt het beste gemaakt met een duim of wijsvinger. Wil je als kersverse mama of papa een afdruk van je kleine spruit maken? Houd er rekening mee dat dit lastig kan zijn omdat de afdruk bij baby's nog niet volledig is ontwikkeld. Is de vingerafdruk van jouw dierbare afgenomen bij het uitvaartcentrum? Vaak heeft zo’n afdruk een gele achtergrond maar dit is gelukkig geen probleem. Ook van deze afdrukken kunnen wij een betekenisvol sieraad maken. Ben je er niet zeker van of de afdruk van jou dierbare geschikt is om te graveren? De meiden van onze klantenservice kijken graag even met je mee. 

Vingerafdruk zoals genomen in uitvaartcentrumVoorbeeld van een vingerafdruk die je ontvangt van het uitvaartcentrum, deze kan je gewoon uploaden bij jouw bestelling!

Het bewerken van je vingerafdruk

Zodra jouw bestelling bij ons binnenkomt gaan we hiermee aan de slag. We bekijken eerst of je vingerafdruk voldoet. Denken wij dat de afdruk nog wat beter zou kunnen, dan nemen we contact met je op. We vragen je dan om een nieuwe afdruk ofwel een scherpere foto. Is het niet mogelijk om een nieuwe afdruk te maken, bijvoorbeeld vanwege een overlijden, dan zoeken we altijd samen met jou naar een oplossing. Wanneer de vingerafdruk voldoet, wordt deze door ons bewerkt: we halen het mooiste, dat wil zeggen best bruikbare, deel van de vingerafdruk naar voren en knippen dit digitaal naar het juiste formaat. We werken met hoogstaande technieken om het beste resultaat uit jouw vingerafdruk te halen. 

Het graveren van je vingerafdruk

De laatste stap is het graveren van de afdruk op het sieraad. We plaatsen de vingerafdrukken als zwarte gravure op de sieraden. We gebruiken hiervoor een kwalitatieve lasermachine. Onze laser brandt de vingerafdruk in het sieraad en laat zo een zwarte gravure achter. Doordat de vingerafdruk echt in het sieraad wordt gebrand, blijft deze voor altijd duidelijk zichtbaar. De machine is van een kwalitatief hoge standaard en levert hierdoor zeer mooie en duurzame producten. Zo gaat jouw vingerafdruk sieraad een leven lang mee.

Een liefdevol pakketje door de brievenbus

Het creëren van jouw sieraad met vingerafdruk vergt net iets meer tijd dan een product met een normale gravure. Dit heeft vooral te maken met het beoordelen en bewerken van de vingerafdrukken. Als gevolg van onze jarenlange ervaring werken we met geoptimaliseerde processen die het mogelijk maken toch binnen een paar dagen te kunnen leveren. Het fijne is dat we alle sieraden in ons atelier in Leiden maken, lekker snel dus. Zodra jouw sieraad klaar is, verpakken we het netjes in een luxe sieradendoosje en dan gaat het op de post. Zo heb jij binnen maximaal vier werkdagen het betekenisvolle sieraad in huis. 

goud vergulde ketting met vingerafdruk en handgeschreven tekst