Klantenservice

'Jij blij, wij blij' dat is ons credo. Onze sieraden worden met de grootste aandacht ontworpen en gemaakt. Over ons
Maar mocht er onverhoopt toch iets aan de hand zijn, dan proberen we altijd samen een oplossing te vinden. 

* Mail via [email protected]
* Chat met Tanja (button rechtsonder site)
* Bellen of WhatsApp 06-11800369

Bedrijfsgegevens  
KAYA Sieraden B.V.
Evertsenstraat 177
2315 RZ Leiden
 
Bankgegevens
Bank rekeningnummer: NL52 RABO 0171 6636 08 /BIC: RABONL2U
BTW-NUMMER: NL859905044B01
KvK inschrijvingsnummer: 74449540
 
Kan ik een ♡ graveren?
We krijgen vaak de vraag of we een hartje kunnen graveren. Uiteraard kan dat.
Kopieer hiervoor dit teken: ♡
Lukt dit niet? Gebruik dan het 'opmerking' vakje linksonderin bij de kassa. Hierin kan je typen dat je een hartje erbij gegraveerd wil.

Ik wil een wisseling aan mijn ontvangen sieraad.
Dat is geen enkel probleem. Neem hiervoor contact op met klantenserv[email protected], dan leggen we je uit hoe dit werkt.

Kan mijn bestelling als cadeau worden verpakt?
De sieraden van KAYA worden vaak als cadeau gegeven voor een speciale gebeurtenis. Daarom verpakken we alles 'geef klaar' in een sieradenbuideltje, cadeaudoosje, etc. Bij elk sieraad staat de verpakking duidelijk vermeld. Dit doen we kosteloos uiteraard, een mooie verpakking hoort bij een mooi sieraad.

Mijn zilveren sieraad is verkleurd, wat nu?
Zijn je favoriete sieraden vies of dof van kleur geworden? Zonde om ze dan niet meer te dragen! Sieraden worden vies doordat ze in contact komen met zeewater, zand, zweet, enzovoort. Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes om je sieraden van verschillende materialen weer mooi op te poetsen. De verkleuring van sieraden heet oxideren en het is een natuurlijk proces dat bij zilver voorkomt (Het zilver reageert met zuurstof die in de lucht zit). Bij sommige mensen verkleuren zilveren sieraden snel, bij andere nooit. Dit ligt voornamelijk aan de PH waarde van je huid. Ook sporten/doucen etc kan de verkleuring versnellen.

Waarom verkleuren andere zilveren sieraden niet?
Sommige sieraden worden met honderden tegelijk geproduceerd in een fabriek. Deze krijgen dan een speciaal laagje rhodium, evergelijk het met een laagje nagellak over het sieraad heen. Dit slijt na verloop van tijd, maar tot die tijd wordt het sieraad niet zwart en krast het minder snel. Bij KAYA sieraden maken we veel volgens authentiek recept, met de hand. We graveren het met de hand bijvoorbeeld, en kunnen dan niet deze laag rhodium aanbrengen. We zijn geen 13 in een dozijn fabriek. Onze sieraden komen tot leven door het dragen, naar ons idee hoe een sieraad hoort te zijn ;).

Zilver schoonmaken
Zilveren sieraden kunnen na verloop van tijd wat doffer worden of zwart kleuren. Dit komt door de oxidatie. Maar niet getreurd! Ook hier kun je makkelijk wat aan doen. Er zijn zelfs meerdere opties: Met Zilverpoets. Zilverpoets is te koop bij de drogist. Gebruik een zachte doek om het sieraad met de poets schoon te maken, en klaar is kees! Met tandpasta. Doe een klein beetje tandpasta op een tandenborstel en wrijf dit voorzichtig over het sieraad. Na het afspoelen en drogen zal je sieraad weer glimmen als nooit tevoren. Met zout & water. Maak een mengsel van warm water en zout, bijvoorbeeld in een glas. Wikkel je sieraad in een dun laagje zilverfolie. Leg het zo een nachtje in het mengsel. Haal je het sieraad weer uit de folie, wrijf op met een zachte doek en het is weer mooi glimmend. Extra tip! Wil je een ketting met hangertje schoonmaken? Wikkel dan de ketting en het hangertje apart van elkaar in. 

Maak het weer mooi met het bijgeleverde zilverpoetsdoekje
Dit doekje is behandeld met een speciaal zilverpoets vloeistof. Ook is de textuur van de doek speciaal gemaakt voor het oppoetsen van sieraden. Zorg ervoor dat je met de doek overal komt, dus vouw het voor de kleinere hoekjes. Bij elk zilveren sieraad ontvang je als service dit poetsdoekje gratis.

Verkleuring voorkomen?
Als je zilveren sieraden hebt aangeschaft, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Wanneer je onderstaande tips in acht neemt, verkleuren ze minder snel. 

- Pas op met huidverzorgingsproducten, cosmetica en chemische middelen die je gebruikt bij schoonmaken.
- Zilveren sieraden kunnen niet tegen producten als zeep, (zonnebrand)crème en parfum. Wanneer je sieraden toch blootstelt aan deze middelen, kunnen ze worden aangetast met verkleuring en dofheid als gevolg.
- Ga niet sporten, zwemmen of douchen met je verzilverde sieraden Wanneer je gaat sporten of zwemmen, laat dan je verzilverde sieraden thuis. Dit geldt ook als je huishoudelijk werk gaat doen of gaat douchen.

Wat zijn geboortestenen?
Geboortestenen zijn edelstenen die horen bij de maand waarin je geboren bent. Elke maand heeft haar eigen geboortesteen, allemaal met een unieke betekenis. Het verwerken van geboortestenen in sieraden is enorm populair. Het maakt het sieraad niet alleen extra symbolisch, maar brengt ook wat kleur mee in de vorm van prachtige Swarovski kristallen. Het gebruik en geloof in geboortestenen is al heel oud. Onze verre voorouders en schreven helende krachten toe. Ook geloofden ze dat het dragen van geboorestenen geluk of rijkdom oplevert. Er circuleren verschillende geboortesteen lijsten, sommige gebaseerd op de kleur van de steen, en sommige lijsten gaan uit van de soort edelsteen. Bij KAYA sieraden maken we gebruik van Swarvoski® elements kristallen in onze zilveren sieraden.

Januari – Granaat brengt vertrouwen, vriendschap, wilskracht en meer energie. Het moedigt ook geloof en eerlijkheid aan.
Februari – Amethist helpt je om helder na te kunnen denken en mentaal alert en scherp te worden.
Maart – Aquamarijn helpt je om minder zenuwachtig te worden en brengt liefde, hoop en blijheid
April – Diamant zorgt ervoor dat je je moedig, onverslaanbaar en gezond voelt.
Mei – Smaragd zorgt voor een goede toekomst, trouw en liefde.
Juni – Parel ondersteunt bescheidenheid, vrede en schoonheid.
Juli – Robijn zorgt voor geluk, vriendschap, kracht en enthousiasme.
Augustus – Peridoot brengt succes, vrede en liefde.
September – Saffier staat voor loyaliteit, rust, geloof, wijsheid en waarheid.
Oktober – Opaal moedigt hoop, creativiteit, vrede en onschuld aan.
November – Topaas staat voor wijsheid, moed, oprechtheid en warmte.
December – Turkoois zorgt voor blijdschap, een goede toekomst en geluk.

Welke maat armband moet ik kiezen?
Voor kindjes met normaal postuur kan je de maattabel gebruiken. Wil je meer zekerheid, dan kan je het beste het polsje opmeten voordat je gaat bestellen. Maar wees gerust, aan veel kindersieraden zit een verlengkettinkje van circa 3 centimeter, zo past het gelukkig bijna altijd. En mocht het kindje het armbandje toch niet passen, dan ruil ik het kosteloos om voor een andere maat. Het enige wat je betaald zijn de postzegels van de retourzending.

Hoe meet ik de juiste maat?
Neem hiervoor een lintje of touwtje en draai dit redelijk strak om het polsje (net boven het polsbeentje). Leg vervolgens het touwtje naast een liniaal en lees het aantal centimeters af. Voor kinderen: tel circa 1 cm erbij op. Voor volwassenen: tel circa 1,5 cm erbij op.

Is het een cadeautje, of kan je de maat niet meten?
Bijgaand een tabel met gemiddelde maten voor babysieraden en kindersieraden.
• 0 maanden- 6 mnd: 11 cm
• 6 maanden- 2 jaar: 12 cm
• 2 - 3 jaar: 13 cm
• 4 - 5 jaar: 14 cm
• 6 - 7 jaar: 15 cm
• 8 - 15 jaar: 16 cm
• 10 - 15 jaar: 16,5 cm

Soms heb je een speciaal jurkje uitgekozen waarop de kinderketting natuurlijk wel mooi moet vallen. Als je de lengte opmeet heb je meer zekerheid dat het kindersieraad helemaal naar wens is. Neem hiervoor een lintje of touwtje en hang dit om de hals van je kindje net alsof het de ketting is.
Stel, je hebt toch de onjuiste maat gekozen?
Dan doen we uiteraard niet moeilijk. Stuur een mailtje naar [email protected], en geef aan welke maat je dan wel wilt ontvangen. We vragen je vervolgens om je pakje retour te sturen, en tegelijkertijd sturen wij je kosteloos een nieuw pakje op.

Veiligheidsadvies Kindersieraden
Sieraden voor kleine kinderen moeten altijd onder toezicht gedragen worden, het is niet veilig om kinderen onder 3 jaar alleen te laten met een babyarmandje of ander kindersieraad. Dit geldt voor alle merken sieraden die er op de markt zijn.
|
Extra stevig designer staaldraad
We doen er alles aan de sieraden zo stevig mogelijk te maken. We gebruiken het sterkste staaldraad dat er op de merkt is met 49 in elkaar gedraaide staaldraden (speciaal voor professioneel sieradenontwerp). Het is zowel flexibel als heel stevig, wel zo fijn voor kleine kinderen. Mijn jongste dochter Sanne van 5 {onze tom-boy van de familie} is mijn vrijwilliger om alle modellen te testen ;) Ze draagt het armbandje dan de hele dag (speeltuin, springen, klimmen, rennen). Pas als het armbandje door de 'Sanne-test' komt, komt het op mijn website. 

Draag het kindersieraad dus altijd onder toezicht
Ondanks dat onze sieraden zo veilig mogelijk zijn gemaakt, met een lange levensduur in het achterhoofd, is geen enkel sieraad onbreekbaar. Omdat onze kindersieraden kleine onderdelen bevatten, adviseren we dat een kind onder de 3 jaar haar sieraad altijd onder toezicht draagt. Laat een baby of peuter nooit alleen met sieraden. Verwijder de sieraden tijdens het spelen, voordat ze in bad gaan en natuurlijk voor het slapen. Voor de allerkleinsten adviseren we het babyarmbandje als aandenken te zien, als herinnering aan haar geboorte, doop of eerste fotoshoot. Voor kleine kinderen zijn de sieraden niet bedoeld voor dagelijk gebruikt.

Hoe kan ik een 'opmerking' bij mijn bestelling doorgeven?
Home / vragen? / Hoe kan ik een 'opmerking' bij mijn bestelling doorgeven?
Heb je een speciaal verzoek? Gebruik dan het 'opmerking' vakje linksonderin bij de kassa. Deze opmerking komt niet op de factuur te staan, maar staat bij ons WEL bij je bestelling en we zullen hiermee rekening houden.