Customer service
Categories
Bracelets Chains Charms Rings Earrings Gift for > Moments Collections Tips and advice All Jewelry SALE Customer service BlogAbout us
Cart
 • You have no items in your shopping cart...
  • Gratis bezorging vanaf €30
  • Klantcijfer 9.2
  Livechat
  15/01/2024

  Twaalf jaar schitteren: het verhaal achter Kaya Sieraden

  Wat Tanja later wilde worden als ze groot was? Moeder en een eigen bedrijf opzetten, luidde haar vastberaden antwoord. Deze droom koesterde Tanja al vanaf jonge leeftijd.

  Op haar dertiende stond Tanja op de markt met haar eigen kraam, waar zij ingekochte sieraden verkocht. Dit was geen verrassing, want haar moeder had zelf ook een marktkraam waar zij antieke sieraden verkocht. Tanja heeft van jongs af aan al gezien hoe haar moeder bezig was met het ondernemen op de markt. Deze bijbaan paste perfect bij Tanja en haar ambities. De bijbaan groeide dan ook mee tot aan het einde van Tanja haar studententijd. 

  Na het afronden van haar studie ging Tanja aan de slag bij de multinational PepsiCo. Daar bekleedde ze diverse functies, waaronder marketing en sales. De multinational bood een schat aan ervaring en kennis, maar met veel lagen komt ook veel bureaucratie. Hierdoor kreeg Tanja behoefte aan flexibiliteit. Bovendien besefte ze dat het werk dat ze bij de multinational deed, in wezen hetzelfde was als wat ze zou doen als ze haar eigen onderneming zou starten. De werkwijze bleef hetzelfde; alleen de aantallen zouden verschillen, merkte Tanja scherp op. Dit was het moment dat Tanja de beslissing nam om de uitdaging van het ondernemerschap aan te gaan!

  Tanja graveren

  De droom om moeder en een eigen bedrijf op te zetten werd werkelijkheid. De inspiratie voor haar eigen bedrijf kwam van haar oudste dochter Kaya. Zoals elk klein meisje wilde Kaya niets liever dan op haar moeder lijken. Dus trok ze op een dag haar moeders pumps aan en deed haar sieraden om. Na een brainstormsessie met Tanja en haar zus ontstond het concept moeder-dochter sieraden. Een uniek en persoonlijk tintje dat het bedrijf onderscheidt van anderen.

  Het idee van een webshop ontstond al snel want dan was het mogelijk om vanuit huis te werken en dus flexibel te zijn. En dat was nodig voor de moeder van drie jonge kinderen. De combinatie ondernemen en moederschap is voor Tanja perfect! Haar nieuwsgierigheid wordt gevoed door haar werk, iets wat altijd al een grote drijfveer voor haar is geweest. Niet werken is dan ook geen optie voor haar. Moeder worden was de andere grote wens. Tanja heeft geleerd om heel helder te communiceren tegen haar kinderen wanneer ze aan het werk was en wanneer ze mama was. Dit betekent niet constant vastzitten aan je laptop en telefoon. Het is een kwestie van er volledig voor je kinderen zijn of juist niet zodat je op je werk kan focussen.

  Tanja met dochter

  Keuzes maken is onvermijdelijk, zeker als moeder van drie met een startende onderneming. Soms koos ik voor gemak, zo geeft Tanja aan. Bijvoorbeeld voedingspotjes voor de kinderen in plaats van dagelijks verse groenten te bereiden. Het is belangrijk om niet alles perfect te willen doen als moeder, want dat is simpelweg onhaalbaar. De kern is genieten van de kleine dingen en dan 100% aanwezig zijn; eendjes voeren in het park of bij een sportwedstrijd van je kind kijken, deze momenten waarderen kinderen het meest. Wees daarom niet te streng voor jezelf, leer loslaten en relativeren. 

  Tanja met haar drie kinderen

  Nu haar kinderen ouder zijn, blikt Tanja trots terug op het feit dat ze heeft laten zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden. Haar kinderen vinden het dan ook heel cool dat mama haar droom heeft waargemaakt. Tanja herkent ook eigenschappen in haar kinderen die bij haar erg belangrijk waren tijdens het ondernemen, zoals een doorzettingsvermogen. Als iets niet gelijk lukt, dan is dat niet erg. Ze moedigt haar kinderen dan aan om rustig na te denken en een oplossing te bedenken. Je hoeft er niet direct te zijn, het is een reis met hobbels. 

  Dit geldt ook voor het ondernemen. Hoewel het niet altijd makkelijk is, weet Tanja dat een kwart van de ondernemingspogingen mislukt. Na een mislukte poging ga je over naar een oplossing. Zeker in de beginfase draait ondernemen om continue problemen op te lossen en om te gaan met uitdagingen. Ze benadrukt het belang van blijven door te zetten en te blijven geloven, zelfs als zaken niet meteen soepel verlopen.

  Naast doorzettingsvermogen zijn er ook nog andere waarden die Tanja aan haar kinderen wilde overdragen. Maar niet alleen aan haar kinderen, ook aan haar bedrijf KAYA sieraden. Verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid zijn twee van deze waarden. Toon verantwoordelijkheidsgevoel en betrouwbaarheid door te doen wat je belooft. KAYA Sieraden levert betaalbare gepersonaliseerde sieraden van hoge kwaliteit. KAYA Sieraden doet er dan ook alles aan om jouw  mooiste herinneringen zorgvuldig vast te leggen een liefdevol sieraad.

  Mijn drijfveer is ook om betekenisvol te zijn, geeft Tanja aan. Bijvoorbeeld door naar de sportwedstrijden en schooluitvoeringen van mijn kinderen te kijken, er echt even voor ze zijn. Of samen de schoolboeken kaften of met elkaar koken. Ook in mijn werk vind ik het belangrijk om betekenisvol zijn en niet alleen maar te focussen op omzet of winst. Als medewerkers groeien in hun rol en eigen initiatieven tot een succes uitrollen, dan maakt m’n hart een sprongetje en ben ik mega trots op ze. Tenslotte is plezier hebben ook een hele belangrijke waarde. Plezier hebben in het leven en plezier hebben in het werk. En dat heeft Tanja zeker. Het ondernemerschap en moeder zijn geeft haar veel energie en haar nieuwsgierigheid wordt vervuld. 

  Tanja en Kaya

  Tanja heeft haar kinderdroom verwezenlijkt: een eigen bedrijf opgezet en moeder geworden. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen en heel veel nieuwsgierigheid heeft Tanja de afgelopen 12 jaar het moederschap en haar eigen bedrijf tot een succes gemaakt!

  Comments
  Be the first to comment...
  Leave a comment
  Customer service
  Categories
  Bracelets Chains Charms Rings Earrings Gift for > Moments Collections Tips and advice All Jewelry SALE Customer service BlogAbout us
  Cart
 • You have no items in your shopping cart...