Mijn zilveren sieraad is verkleurd, wat nu?

We krijgen vaak de vraag van klanten wat te doen als het sieraad is verkleurd. Deze verkleuring heet oxideren en het is een natuurlijk proces dat bij zilver voorkomt (Het zilver reageert met zuurstof die in de lucht zit). Bij sommige mensen verkleuren zilveren sieraden snel, bij andere nooit. Dit ligt voornamelijk aan de PH waarde van je huid. Ook sporten/doucen etc kan de verkleuring versnellen.

Maak het weer mooi met het bijgeleverde zilverpoetsdoekje

Dit doekje is behandeld met een speciaal zilverpoets vloeistof. Ook is de textuur van de doek speciaal gemaakt voor het oppoetsen van sieraden. Zorg ervoor dat je met de doek overal komt, dus vouw het voor de kleinere hoekjes. Bij elk zilveren sieraad ontvang je als service dit poetsdoekje gratis.

Verkleuring voorkomen?

Als je zilveren sieraden hebt aangeschaft, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Wanneer je onderstaande tips in acht neemt, verkleuren ze minder snel. 
- Pas op met huidverzorgingsproducten, cosmetica en chemische middelen die je gebruikt bij schoonmaken.
- Zilveren sieraden kunnen niet tegen producten als zeep, (zonnebrand)crème en parfum. Wanneer je sieraden toch blootstelt aan deze middelen, kunnen ze worden aangetast met verkleuring en dofheid als gevolg.
- Ga niet sporten, zwemmen of douchen met je verzilverde sieraden Wanneer je gaat sporten of zwemmen, laat dan je verzilverde sieraden thuis. Dit geldt ook als je huishoudelijk werk gaat doen of gaat douchen.

Waarom verkleuren andere zilveren sieraden niet?

Sommige sieraden worden met honderden tegelijk geproduceerd in een fabriek. Deze krijgen dan een speciaal laagje rhodium, evergelijk het met een laagje nagellak over het sieraad heen. Dit slijt na verloop van tijd, maar tot die tijd wordt het sieraad niet zwart en krast het minder snel.

Bij KAYA sieraden maken we veel volgens authentiek recept, met de hand. We graveren het met de hand bijvoorbeeld, en kunnen dan niet deze laag rhodium aanbrengen. We zijn geen 13 in een dozijn fabriek. Onze sieraden komen tot leven door het dragen, naar ons idee hoe een sieraad hoort te zijn ;).