geboortesteen sieraden, het mooiste cadeau voor mama!

geboortesteen kettingGeboortesteen sieraden van echte Swarovski®


Onze Swarovski® geboortesteen sieraden zijn het perfecte cadeau voor elke mama die haar kinderen graag dicht bij haar draagt. Elke geboortedatum heeft z'n eigen geboortesteen, waarbij je het sieraad nóg persoonlijker kan maken met een gravure van geboortedatum en naam. Bekijk hier de prachtige collectie geboortesteen hangers en kettingen van sterling zilver. Symbolisch om je kinderen dichtbij je hart te dragen.

Bekend van Happinez, KEK mama, Libelle, Bruid, WIJ, Fabolous Mama

Pagina 2 van 3

 

Gepersonaliseerd geboortecadeau, sieraad met geboortesteen 

De geboortesteen sieraden worden vaak gegeven aan de kersverse mama om de geboorte van een lief wondertje te vieren. Een moeder ketting met daarin de voornaam van haar kindje en een Swarovski kristal die de geboortemaand symboliseert. Dit elegante geboortesteen sieraad draagt ze vast elke dag en zal ze koesteren. Al onze geboortesteen kettingen zijn vervaardigd uit .925 zilver en sommige met een echt goudlaagje, ze gaan dus een leven lang mee. Zo krijg je een tastbare herinnering aan de geboorte van het kleine wondertje. Zeker weten dat de moeder vertederd zal zijn bij het zien van dit prachtige zilveren sieraad, speciaal voor haar gemaakt.

Een geboortesteen ring, het sieraad van dit moment!

We zien geboortestenen steeds vaker terug komen in ringen, een razend populair item van dit moment, dat het altijd goed doet bij elke vrouw! Een mooi, tastbaar sieraad, waar ze jarenlang plezier van zal hebben. Maak de ring extra persoonlijk door een naam + binnenzijde gravure toe te voegen. Alle geboortesteen ringen worden verpakt in een mooi sieradendoosje, meteen klaar om cadeau te geven! 

 

De geschiedenis van een geboortesteen in sieraden 

Het eerste gebruik van geboorstenen in sieraden begon in de 15-e eeuw in Polen. Priesters verwerkten twaalf stenen in hoofdtooien om de twaalf maanden te symboliseren. De eerste lijst met geboortestenen werd daarna in 1912 gepubliceerd door de Jewelers of America. De stenen werden op basis van kleur aangeduid, waarbij elke maand zo'n eigen kleur heeft. Nu worden geboortestenen vollop verwerkt in sieraden, waar KAYA enkel met de hoogste kwaliteit Swarovski® geboortestenen werkt. Naast de symboliek van geboortestenen geven deze prachtige kristallen net dat extra beetje 'bling bling' aan je moeder sieraad, Juist daarom zijn ze zo'n populair kraamcadeau voor mama's en oma's die op een subtiele manier haar familie bij zich kan dragen.
 

De stenen per maand uitgelegd

Bij elke maand hoort een geboortesteeen Hieronder vind je per manad een uitleg
• Januari: granaat
• februari: amethist
• maart: aquamarijn
• april: diamant
• mei: smaragd
• juni: lichte amethist
• juli: robijn
• augustus: peridot
• september: saffier
• oktober: rozenkwarts
• november: geel topaas
• december: blauw topaas

Januari: granaat
De naam van de steen is afgeleid van het Latijnse ‘granatus’, wat zaad betekent. De steen werd gedragen in de vorm van een amulet door krijgers en ridders. Ook werden harnassen versierd met granaat. 

Februari: amethist
Deze prachtige vilette steen betekent ‘niet bedwelmend, niet onder invloed’, en dankt zijn naam aan de Griekse god van de wijn Bacchus. Hij was verliefd op de nimf Amethis, maar zij voelde geen genegenheid. Om van hem af te komen vroeg Amethis de god Diana om hulp, die haar betovering uitsprak dat als Bacchus haar aanraakte, ze in een steen veranderd.

Maart: aquamarijn
De blauwe steen die vernoemd is naar de zee. Twee Latijnse woorden aqua (wat water betekent) en mare (wat zee betekent) werden samengevoegd. De steen werd vooral gedragen door zeelui als een soort 

April: diamant
De diamant is de meest beroemde steen en wordt ook wel ‘de ster van Afrika’ genoemd. De naam diamant is afgeleid van het Griekse adamas, wat onoverwinnelijk betekent. De steen stond bekend om haar genezende werking bij ziektes als je deze tijdens de nacht droeg.

Mei: smaragd
Cleopatra was helemaal verliefd op deze steen. In het oude Egypte geloofden de Inca’s en de Azteken dat deze steen helderziende krachten bezat. Als je de steen langere tijd bij je droeg, dan zou je de toekomst helder kunnen zien.

Juni: parel / lichte amathist
Vanwege haar vorm en ondoorgrondelijke glans geldt de parel in veel culturen als het symbool voor eeuwigheid, weisheid en schoonheid. Parels worden gevormd in oesters en bestaan voor 100% uit parelmoer. De Romeinen geloofden dat de parel wijsheid en kracht gaf, en dat de dragen geluk zou krijgen.

Juli: robijn
De rode Robijn wordt gezien als de meest kostbare steen. Door de prachtige kleur staat deze bekend als het symbool voor passie en voor liefde. Daarnaast beschermt de robijn tegen ongeluk en geeft je moed.

Augustus: peridoot
Peridoot is de steen van de zon, zoals de odue Egyptenaren het noemden. De steen stond bekend om de drager zelfvertrouwen, geluk en kracht te gegeven. De geelgroene steen was uiterst populair bij Cleopatra, die dacht dat ze hierdoor het verouderingsproces kon tegengaan.

September: saffier
De blauwe kleur van deze steen slaat op de hemel en men dacht dat het bescherming gaf tegen vergifiting. Ook werden er genezende werkingen aan de steen toebedeeld, zoals blindheid en reuma.

Oktober: opaal / rozenkwarts
Over de kleurrijke opaal doen meer verhalen de ronden, maar de bekendste is die van de Aboriginals in Australië. Creator, een god kwam via een regenbog op aarde. Overal waar hij zijn voeten neerzette, werden opalen gevormd die een regenboog gloed met zich meebracht. 

November: topaas
Men zegt dat de topaas vrouwen intelligent, vruchtbaar emn gelukkig maakt, althans zo zeggen de legendes. De Romeinen en Grieken verbonden deze rode steen met de goden Zues en Jupiter, die de drager ervan kracht gaf.

December: turkoois
Aan de Turkoois zijn de meeste krachten toegeschreven van alle geboortestenen. Vooral talloze geneeskrachtige werkingen zijn in de geschiedenis beschreven. Daarom vind je deze steen ook terug in talismannen en amuletten, die mensen bij zich droegen.