infinity teken ∞ sieraden (zilver)

infinity sieradenInfinity betekenis: laat haar weten dat jullie liefde oneindig is


De betekenis van het infinity ketting is heel mooi:  het symboliseert oneindigheid, kracht en eeuwige liefde. Niet voor niets zijn door-en-door zilveren Infinity sieraden dé trend van dit moment. Zeg symbolisch hoeveel ze voor jou in je leven betekent. Gemaakt van .925 zilver, voor altijd mooi. We verpakken de infinity sieraden in een luxe geschenkverpakking, zo is het gelijk klaar om te geven!

Bekend van Happinez, KEK mama, Libelle, Bruid, WIJ, Veronica, Fabolous Mama
Pagina 1 van 2

Waar komt het woord 'infinity' vandaan?

De oorsprong van het woord infinity ligt in het Latijns woord 'infinitas', dat grenzeloosheid betekent. Ze dachten hierbij aan het universum, wat geen begin en geen einde heeft. Het symbool lijkt op een gekantelde acht, een soort lint dat oneindig doorgaat. Infinity sieraden zijn dus ontstaan om het idee van 'oneindigheid' te weerspiegelen. Van oneindige liefde, oneindige vriendschap om gewoon om te zeggen dat je er al altijd voor iemand zal zijn. Daarom is het zo'n mooi cadeau (zeker in echt zilver), om aan een vriendin of dierbare te geven. 

De lemniscaat, ofwel de gekantelde 8

Infinity staat voor eeuwigheid of oneindigheid. In de wiskunde werd dit symbool door de zeventiende eeuw geïntroduceerd door John Wallis, een getalenteerd wiskudige. Hij bedacht de lemniscaat, de liggende acht (als een soort lint), als symbool om de oneindigheid weer te geven. Deze liggende acht wordt nu nog steeds gebruikt in de hedendaagse wiskunde, als symbool voor oneindigheid.

Het infinity symbool, prachtig in z'n eenvoud

Door de simpele vorm is het infinity symbool erg geliefde voor sieraden. Er zijn ontzettend veel variaties ontstaan, allemaal met het infinity symbool als uitgangspunt. Bekijk bijvoorbeeld onze infinity sieraden met daarin gegraveerde namen, of met het woord 'forever' erin geschreven.